Agenda Vicepreședintelui

Înapoi
imagine de fundal

2024


«APRILIE 2024»

***

11 Aprilie 2024

ora 16,00 – Am efectuat o vizită de lucru pe o porțiune din drumul județean 205P, între localitatea Mândrești și drumul județean 204P care leagă Focșani de Suraia.
Pe o distanță de 600 de metri, s-au pus ieri și astăzi circa 100 de tone de piatră, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții mult îmbunătățite față de cum se prezenta situația până în prezent.
                             

***

10 Aprilie 2024

 

ora 8,30 – Ofițeri din cadrul forței multinaționale operative a NATO au vizitat astăzi Mausoleul Eroilor din Mărășești și au depus coroane de flori în memoria eroilor care s-au jertfit pe aceste meleaguri în Primul Război Mondial, în cadrul unei acțiuni organizată de Garnizoana Focșani.
Am depus și noi astăzi o coroană de flori din partea administrației județene la ”mormântul eroului necunoscut”, împreună cu colonelul Ștefan Claudiu Topor, comandantul Brigăzii 282 Blindată ”Unirea Principatelor” și cu Romeo-Valentin Muscă, managerul Muzeului Vrancei, pentru a-i onora pe eroii neamului românesc.
                      
𝐋𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐒𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐄𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞 𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐫𝐚̂𝐧𝐠𝐮𝐥 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢
ora 12,00 –  Împreună cu Romeo Valentin Muscă, managerul Muzeului Vrancei, am făcut o vizită la Secția de Etnografie a Muzeului Vrancei din Crângul Petrești, acolo unde se lucrează pentru reabilitarea și modernizarea rețelei de iluminat exterior.

ora 15,00 – Vizită de lucru în comuna Jariștea. Finalizăm lucrările de asfaltare în comuna Jariștea, cu turnarea stratului de uzură pe DJ 205N (sector intersecție DJ 205 B – Jariștea – Scânteia).

***

4 Aprilie 2024

ora 14,00 – Astăzi am avut astăzi o întâlnire cu doi reprezentanți ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, pr. Marian Gegea, vicar administrativ eparhial și pr. Ionuț-Cristian Vuță, consilier eparhial.

***

4 Aprilie 2024

ora 12,00 – Alături de administratorul public Adrian Crețu am mers la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, care a fost preluat în domeniul public al Județului Vrancea la începutul acestui an, pentru a identifica împreună cu managerul unității sanitare, Răzvan Corneliu Stoenoiu, ce nevoi are unitatea sanitară în vederea reabilitării.

***

3 Aprilie 2024

ora 15,00 – 🇷🇴 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐉𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐦𝐞𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞 – Piața Unirii din Focșani

                           

***

ora 13,00 – Am vizitat secțiile Psihiatrie, ORL, Dermatologie și Oftalmologie ale Spitalului Județean din Str. Comisia Centrală nr. 15B, recent renovate și modernizate.

                         

***

2 Aprilie 2024

ora 16,00 – Am înmânat astăzi membrilor echipei de robotică „AI Citizens” de la Colegiul Național ”Al. I. Cuza” din Focșani sumele de bani aprobate de Consiliul Județean pentru participarea la Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge. Consiliul Județean Vrancea a alocat câte 5.010 lei fiecărui participant, în total suma de 70.140 lei (net).

                         

***

1 Aprilie 2024

ora 16,00 – Alături de administratorul public Adrian Crețu și primarii Laurențiu Diaconu din Garoafa și Dragoș Ciobotaru din Vizantea-Livezi am fost pe teren pentru a vedea cum se desfășoară lucrările de asfaltare în comuna Garoafa. Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și din bugetul local al comunei se reabilitează în total 15 km drumuri de interes local.

 

***

28 Martie 2024

ora 10,00 – Ședința ordinară a Consiliului Județean

***

27 Martie 2024

ora 15,00 – Lucrări de reabilitare finalizate la corpurile de clădire de pe str. Cuza Vodă nr. 56 din Focșani. Astăzi am făcut o vizită pe teren la clădirile proaspăt reabilitate de pe str. Cuza Vodă nr. 56, unde au funcționat serviciile publice de pașapoarte, evidența populației, înmatriculări și permise.

***

26 Martie 2024

ora 9,00 – Astăzi am discutat cu cetățenii, în cadrul audiențelor, care au avut loc la sediul administrației județene. Am stat de vorbă cu oamenii, i-am ascultat și le-am oferit soluții la problemele expuse, în limitele prerogativelor legale. Printre doleanțele vrâncenilor s-au numărat: starea unei porțiuni din drumul județean 205P (Mândrești – intersecție DJ 204D Focșani – Suraia) și reabilitarea acestuia, clarificări cu privire la vechimea în muncă în cadrul CJ și propuneri privind proiecte pentru dezvoltarea sportului vrâncean.
                     

***

22 Martie 2024

ora 10,00 – Am participat astăzi la o vizită de lucru pe șantierul Autostrăzii A7 Moldova, la Adjud alături de premierul României, Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, dar și de alți reprezentanţi ai administrației publice locale și județene.
“Șantierul Autostrăzii Focșani – Bacău arată foarte bine, iar A7 reprezintă un vis care va deveni realitate, un obiectiv care se realizează cu bani europeni și asta demonstrează importanța apartenenței noastre la Uniunea Europeană”
                            

***

20 Martie 2024

ora 12,00 – Am participat astăzi la Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), care a avut loc la București, alături de președinți ai consiliilor județene din toată țara.

***

18 Martie 2024

ora 14,00 -Am fost prezent în această dimineață la întâlnirea cu doamna Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care a ajuns în județul Vrancea, unde a continuat campania de distribuție a produselor destinate copiilor instituționalizați. În cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea au ajuns 109 paturi și tot atâtea saltele de pat, perne, saci de dormit, 5 corturi, 218 pături și lenjerii de pat, 120 treninguri și tricouri, din rezerva de stat a României.