Opportunities

Back
imagine de fundal

Consultare publica online privind integrarea si incluziunea sociala a migrantilor, dar si a altor grupuri expuse si defavorizate social

Comisia Europeana a lansat o consultare publica online privind integrarea si incluziunea sociala a migrantilor, dar si a altor grupuri expuse si defavorizate social.

Titlul consultarii: „Integrarea si incluziunea migrantilor si a persoanelor care provin din familii de migranti”

Context:

Comisia Europeana îsi propune, în programul sau de lucru pentru 2020, sa adopte un plan de actiune privind integrarea si incluziunea sociala a migrantilor, tinând cont de faptul ca acestea reprezinta elemente-cheie ale „Pilonului european al drepturilor sociale” si ale coeziunii societatilor noastre. Totodata, UE ar trebui sa consolideze sprijinul acordat actorilor „de pe teren” cu scopul de a se asigura ca tuturor persoanelor li se ofera oportunitati reale de a participa în societate si economie.

Desi UE nu poate armoniza actele cu putere de lege si normele administrative din statele membre referitoare la integrare, ea poate oferi diferite stimulente si forme de sprijin pentru ca statele membre sa înregistreze progrese în materie de integrare a resortisantilor tarilor terte aflati în situatie de sedere legala pe teritoriul lor. Tratatul privind functionarea Uniunii Europene stabileste, de asemenea, competenta UE de a sprijini si completa activitatile statelor membre în ceea ce priveste combaterea excluziunii sociale si a saraciei.

Prin aceasta consultare specifica, Comisia Europeana ar dori sa afle parerea cetatenilor si a partilor interesate despre adoptarea, în cadrul obiectivului prioritar de promovare a modului nostru de viata european, a acestui plan de actiune – mai precis, ce noi actiuni ar putea fi întreprinse la nivelul UE pentru a se promova integrarea si incluziunea sociala a migrantilor si a cetatenilor UE care provin din familii de migranti.

Consultarea urmareste sa colecteze opinii cu privire la diferite aspecte ale integrarii si la rolul specific al UE în acest domeniu. Se acopera în special subiecte cum ar fi provocarile cu care se confrunta migrantii în procesul de integrare, rolul diferitilor actori, domeniile posibile de actiune la nivelul UE si tipul de actiuni concrete, precum si guvernanta si cooperarea în domeniul integrarii.

Consultarea online este deschisa pâna la 21 octombrie 2020, observatiile pot fi completate în româna la pagina web:

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12515-Public-Consultation-on-the-integration-and-inclusion-of-migrants-and-people-with-a-migrant-background/public-consultation

Ca în cazul oricarei alte consultari lansate de Comisie, înregistrarea în sistemul ECAS este obligatorie:

https://ecas.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi

Parcul Industrial Vrancea, membru principal în Asociația Parcurilor Industriale, Tehnologice și Științifice din România

Parcul Industrial Vrancea, membru principal în Asociația Parcurilor Industriale, Tehnologice și Științifice din România

Parcul Industrial Vrancea a obținut calitatea de membru principal în cadrul Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România (APITSIAR). Ca urmare a hotărârii consiliului director al APITSIAR din data de 11 aprilie 2024,  Parcul Industrial Vrancea a intrat oficial pe harta parcurilor industriale din România. …
Read more
𝐕𝐎𝐓𝐄𝐀𝐙𝐀̆ 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟑 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒!

𝐕𝐎𝐓𝐄𝐀𝐙𝐀̆ 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟑 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒!

Vrancea s-a calificat în finala competiției Destinația Anului, cu 3 destinații reprezentative pentru județul nostru. Haideți să susținem Vrancea și zonele sale de poveste! 𝐕𝐎𝐓𝐀𝐓̦𝐈 aici: https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza La categoriile: Regiuni eco-turistice - 𝐌𝐮𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐢, 𝐋𝐞𝐚𝐠𝐚̆𝐧𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 Stațiuni turistice - 𝐒𝐨𝐯𝐞𝐣𝐚 – 𝐬𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐨𝐳𝐨𝐧𝐚𝐭 𝐚𝐞𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 …
Read more
Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) de la Bruxelles a deschis o linie de finanţare în cadrul programului european “Piaţa unică” 2021-2027.

Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) de la Bruxelles a deschis o linie de finanţare în cadrul programului european “Piaţa unică” 2021-2027.

Titlul cererii: “Granturi pentru sprijinirea educației consumatorilor, a sensibilizării și a consilierii locale a consumatorilor”. Obiectivul general al acestei cereri de propuneri este de a proteja, împuternici și asista consumatorii, în special pe cei mai vulnerabili, prin îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor acestora, prin oferirea de consultanță la nivel local, prin …
Read more
[gtranslate]