Notizie

Indietro
imagine de fundal

Concursul Naţional de Vinuri „Bachus 2018” va avea loc în perioada 4-5 octombrie, la Focșani

În zilele de 4-5 octombrie 2018 se va desfăşura la Focșani, judeţul Vrancea, Concursul Naţional de Vinuri „Bachus 2018”.

Programul de degustare va fi următorul:
Joi, 4 octombrie 2018, orele 10.00 – 14.00
Vineri, 5 octombrie 2018, orele 10.00 – 14.00

OBIECTIVELE CONCURSULUI

1. Promovarea vinurilor de calitate, antrenarea partenerilor din piaţa vinului într-o competiţie benefică în folosul consumatorului.
2. Educarea publicului privind caracteristicile şi tipicitatea vinurilor româneşti şi din import comercializate în România.
Nutrim speranţa unei participări cu probe reprezentative în concurs.

CONDIŢII DE PARTICIPARE

Concursul este deschis tuturor categoriilor de vin, produse în conformitate cu reglementările UE;
Probele de vin trebuie să provină dintr-un lot omogen;
Probele de vin trebuie să respecte condiţiile de ambalare şi marcare în conformitate cu reglementările în vigoare;
Fiecare probă va fi însoţită de buletinul de analiză sau borderou ce cuprinde numele societăţii, soiul, anul de recoltă, tăria alcoolică şi zahărul (sec, demisec, demidulce, dulce);
Numărul de sticle pentru fiecare probă înscrisă în concurs este 3 butelii (cap. min. 0,75 l) pentru vinurile din recolta 2017 sau mai vechi şi 2 butelii pentru vinurile din recolta 2018;

Înscrierea în concurs a vinurilor se face la următoarele secţiuni:
1. Vinuri liniştite:
– vinuri tinere, inclusiv recolta 2018
– vinuri de colecţie (mai vechi de 2006 inclusiv)
2. Vinuri efervescente
3. Vinuri speciale
4. Băuturi spirtoase si băuturi pe baza de vin (vinarsuri)

Categoriile de vinuri în concurs vor fi următoarele:
– vinuri albe liniştite nearomate (seci, demiseci, demidulci, dulci);
– vinuri albe semiaromate şi aromate (seci, demiseci, demidulci, dulci);
– vinuri roze şi roşii (seci, demiseci, demidulci, dulci).

MODALITĂŢI DE ÎNSCRIERE

Producătorii sau distribuitorii de vin vor trimite pentru concurs probele propuse.
Participarea la concurs este iniţiată de producător sau distribuitor prin trimiterea mostrelor însoţite de buletinul de analiza sau borderou.
Documentele de însoţire a probelor vor menţiona: destinatarul, expeditorul şi specificaţia „Mostre concurs fără valoare comercială”. Adresa pentru expedierea probelor este: Direcția pentru Agricultură Județeană Vrancea, str. Republicii nr. 5, Focşani, jud. Vrancea.

TERMENUL DE ÎNSCRIERE

Termenul limită de primire a probelor în concurs este 2 octombrie 2018, ora 15.00.

RECEPŢIA ŞI ÎNREGISTRAREA PROBELOR

Verificarea şi înregistrarea probelor se face pe baza datelor înscrise în buletinul de analiză. Ordinea de prezentare a probelor în concurs se face pe secţiuni şi categorii, în ordinea crescătoare a conţinutului de zahăr.

AUTORITATEA

Concursul este organizat de Consiliul Județean Vrancea, având în componență degustători experţi:
• Preşedinte
• Vicepreşedinte
• Juriul de degustare format din 5 degustători – 1 președinte comisie din străinătate, 1 membru ADAR, 1 membru OSR, 1 jurnalist de vin, 1 blogger vin (5 jurii)
• Secretariat
• Comisia de pivniţă

DISTINCŢII ŞI CRITERII DE ACORDARE A LOR

Aprecierea calităţii vinurilor se face prin metoda scării de 100 de puncte aprobată de O.I.V. – U.I.O. Punctajul unui vin se obţine calculând media aritmetica a punctelor acordate de către degustători (după eliminarea punctajelor extreme – minim si maxim).

Distincţiile se acordă în funcţie de punctajul obţinut:

Marea Medalie de AUR – pentru proba de vin alb cu cel mai mare punctaj obţinut (înscrierea unui număr de 10 de probe de vin la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles – organizat în perioada 2-5 mai 2019 la Aigle, Elveția)

Marea Medalie de AUR – pentru proba de vin roşu cu cel mai mare punctaj obţinut (înscrierea unui număr de 8 de probe de vin la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles – organizat în perioada 2-5 mai 2019 la Aigle, Elveția)

Marea Medalie de AUR – pentru proba de băuturi spirtoase băuturi pe baza de vin cu cel mai mare punctaj obţinut (înscrierea unui număr de 6 de probe de vin la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles – organizat în perioada 2-5 mai 2019 la Aigle, Elveția)

Medalia de AUR = 85 – 100 puncte
Medalia de ARGINT = 80 – 84,99 puncte

Numărul de distincţii (medalii) nu poate depăşi 40% din numărul total de probe intrate în concurs.

Toate probele de vin ce au obținut un punctaj de peste 92 de puncte vor fi re-evaluate sâmbătă dimineață pentru alegerea celor 3 mari medali de aur.

Relaţii suplimentare: Dl. Ticu Costandache, Director al Direcției pentru Agricultură Județeană Vrancea, la tel. 0744.101.335.

Consiliul Județean Vrancea sprijină investițiile majore din județ, prin avizarea și autorizarea lucrărilor de construcții

Consiliul Județean Vrancea sprijină investițiile majore din județ, prin avizarea și autorizarea lucrărilor de construcții

În spatele fiecărui drum modernizat, a fiecărei rețele de utilități extinse sau a fiecărui obiectiv de investiții care prinde contur se află o echipă dedicată. La Consiliul Județean Vrancea desfășurăm zilnic o activitate esențială, adesea mai puțin vizibilă, dar absolut necesară pentru dezvoltarea județului: analiza, avizarea și autorizarea lucrărilor de …
Leggi di più
Lucrările de modernizare a drumurilor județene avansează: verificări în teren pe DJ 204E și DJ 204G

Lucrările de modernizare a drumurilor județene avansează: verificări în teren pe DJ 204E și DJ 204G

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor Halici, a efectuat astăzi o vizită de lucru pe două dintre cele mai importante șantiere rutiere ale județului, pentru a verifica stadiul lucrărilor și modul în care acestea sunt implementate. Pe DJ 204E Mirceștii Noi – Ciușlea – Străjescu – Doaga – DN 24 (18 …
Leggi di più
ANUNȚ PUBLICITAR

ANUNȚ PUBLICITAR

Anunț public -  privind reluarea licitației publice deschisă cu preselecție, cu strigare, având ca obiect vânzarea de masă lemnoasă pe picior. Consiliul Județean Vrancea, cu sediul în strada Cuza Vodă nr. 56, tel. 0237616800, e-mail contact@cjvrancea.ro, organizează la sediul instituției, licitația publică cu preselecție, cu strigare, având ca obiect vânzarea …
Leggi di più
[gtranslate]