Opportunities

Back
imagine de fundal

Beneficiarii FEADR trebuie să respecte termenele procedurale în vederea evitării pierderii fondurilor

Beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, care au în derulare proiecte de investiții finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), trebuie să asigure respectarea termenului limită de 30 septembrie 2025 pentru depunerea la AFIR a dosarelor cererilor de plată pentru ultima tranșă de plată.

În cazul în care termenul limită nu este respectat, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va rezilia contractele de finanțare ale respectivelor proiecte. În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 226/ 2015 (privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor programului național de dezvoltare rurală cofinanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală și de la bugetul de stat) și cu prevederile procedurale în vigoare, AFIR are obligația de a constitui debite pentru recuperarea sumelor acordate până la data respectivă.

Subliniem faptul că, în conformitate cu regula N+3 a PNDR, fondurile alocate României de către Comisia Europeană prin FEADR pentru exercițiul financiar 2014 – 2020, prelungit cu perioada de tranziție până în anul 2022, nu vor mai putea fi utilizate după data de 31 decembrie 2025, iar sumele rămase neconsumate vor fi dezangajate – România nu le va mai putea utiliza pentru finanțarea altor proiecte de investiții.

De asemenea, solicitanții de fonduri acordate prin Planul Strategic 2023 – 2027 trebuie să aibă în vedere că este obligatorie respectarea termenelor privind încheierea contractelor de finanțare pentru proiectele selectate la finanțare, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1570/ 2022 (privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor specifice dezvoltării rurale cuprinse în Planul strategic PAC 2023-2027) și cu procedurile în vigoare.

Astfel, termenul prevăzut pentru încheierea Contractelor de finanțare pentru proiectele selectate este de maximum 3 luni pentru achizițiile simple, termen calculat de la data primirii notificării privind selectarea cererii de finanțare și semnarea contractului de finanțare. Pentru proiecte complexe, termenul maxim este de 6 luni, fără posibilitatea prelungirii acestor termene.

SURSA: www.afir.ro

Investim responsabil în creșterea județului!  Bugetul județului Vrancea pentru 2025 – un buget realist și echilibrat, dedicat dezvoltării   

Investim responsabil în creșterea județului! Bugetul județului Vrancea pentru 2025 – un buget realist și echilibrat, dedicat dezvoltării  

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea a fost aprobat în unanimitate bugetul Județului Vrancea pentru acest an, propus de președintele Nicușor Halici. Bugetul general al județului pentru 2025 an este de 526.413.000 lei, o sumă care va fi  gestionată responsabil. Bugetul este compus din: 🔹 Funcționare - 219.884.000 …
Read more
Un alt pod în risc! Soluții pentru siguranța podului de la intrarea în orașul Mărășești

Un alt pod în risc! Soluții pentru siguranța podului de la intrarea în orașul Mărășești

Astăzi, președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor Halici, împreună cu echipa de specialiști din cadrul CJ, reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții și experți în domeniul construcțiilor, a fost pe teren pentru a evalua situația podului de pe DJ 205I, la intrarea în orașul Mărășești, care trece peste DN2-E85. Recent, …
Read more
Locuri de muncă vacante la data de 27 martie 2025 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 27 martie 2025 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

La data de 27.03.2025 au fost declarate de către agenții economici 196 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 282 în comunitatea europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) CLIK AICI ⇒ Lista locurilor de munca vacante
Read more
[gtranslate]