Opportunities

Back
imagine de fundal

A fost lansată cererea generală de propuneri de proiecte 2024 ”Erasmus+”

Agenția executivă europeană pentru educație și cultură (EACEA) de la Bruxelles, autoritate de management mandatată de Comisia Europeanā să gestioneze finanţările acordate prin programul „Erasmus+“, a lansat recent cererea generalā de propuneri de proiecte 2024.

Erasmus+ este programul dedicat proiectelor axate pe educație, formare, tineret şi sport.

În 2024, Erasmus+ continuă să se extindă, aducând schimbări pozitive în diverse sectoare și zone. Acesta va continua să ofere experiențe transnaționale elevilor, studenților din învățământul superior și din învățământul și formarea profesională, precum și oportunități pentru cursanții adulți, educatori și personal, precum și tineri în programe de învățare non-formală.

Cele 4 priorităţi ale programului valabile şi pentru finanţarea pentru anul viitor sunt: incluziunea şi diversitatea, transformarea digitală, mediul şi combaterea schimbărilor climatice şi participarea la viaţa democratică, valorile comune şi angajamentul civic.

 În 2024, 5 aspecte noi ale programului sunt aduse de către EACEA în atenţia potenţialilor beneficiari:

  • Bugetul pentru acţiunile de mobilitate sunt mai mari decât anul trecut;
  • Călătoriile efectuate în cadrul proiectelor Erasmus+ ar trebui să fie cât mai sustenabile din punct de vedere ecologic;
  • Acţiunile implementate trebuie să respecte şi să promoveze valorile UE;
  • Programul va continua să sprijine acţiunile destinate Ucrainei;
  • Creşterea burselor şi a bugetului acordat acţiunilor care au în vedere ucenicia în străinătate.

Ghidul solicitantului în limba română este disponibil pe pagina oficială:

https://erasmus-plus.ec.europa.eu/ro/programme-guide/part-a

Eligibilitate: orice organism public sau privat din țārile participante la program, activ în domenii precum educația, formarea, tineretul şi sportul, poate solicita finanțare în cadrul programului: inspectorate şcolare, şcoli, universitāți, alte organizații implicate în educație, centre de formare, ONG-uri orientate cātre educaţie, sport sau activitāți de tineret, IMM-uri, parteneri sociali, autorităţi publice de la nivel local, etc. (lista nu este exhaustivā) din statele UE şi diferite ţări terţe.

Administraţiile publice locale, judeţene şi regionale sunt eligibile pentru diferite componente şi tipuri de activităţi ale programului, spre exemplu, “parteneriatele la scară mică”, “parteneriatele şi alianţe pentru inovare”, “proiecte orientate spre viitori”, etc.

 Bugetul total al cererii 2024 este de 4,3 miliarde EUR (incluzând granturile operaţionale şi activităţi specifice).

Termenele-limitā pentru depunerea aplicațiilor diferā în funcție de tipul de proiect şi acțiunea pentru care se aplicā şi se încadrează în perioada 20 februarie – 1 octombrie 2024.

Programul se implementeazā, în principal, prin gestiune indirectā, mai exact, Comisia Europeanā încredințeazā sarcini de execuție bugetarā agențiilor naționale. În acest scop, fiecare țarā participantā la program a desemnat una sau mai multe agenții naționale, care promoveazā şi pun în aplicare programul la nivel național şi acționeazā ca intermediar între Comisia Europeanā şi organizațiile participante de la nivel local, regional şi național.

Agențiile naționale au rolul sā ghideze utilizatorii programului în toate fazele, de la primul contact cu programul, prin procesul de depunere a cererii de participare, pânā la realizarea proiectului şi la evaluarea finalā. Agenția Naționalā „Erasmus+” din România este Agenția Naționalā pentru Programe Comunitare in Domeniul Educației şi Formārii Profesionale (ANPCDEFP).

Aşadar, pentru orice entitate interesatā sā depunā o cerere de proiect, este esențial contactul direct cu aceastā instituție.

 Sursă oficială de informare: [http://xn--n%202024,%20erasmus+%20continu%20s%20se%20extind,%20aducnd%20schimbri%20pozitive%20n%20diverse%20sectoare%20i%20peisaje-vwj90loc03leaou2646a.xn--%20va%20continua%20s%20ofere%20experiene%20transnaionale%20elevilor,%20studenilor%20din%20nvmntul%20superior%20i%20din%20nvmntul%20i%20formarea%20profesional,%20precum%20i%20oportuniti%20pentru%20cursanii%20aduli,%20educatori%20i%20personal,%20precum%20i%20tineri%20n%20programe%20de%20nvare%20non-formal-xqy5a267a6a0mua373ddca7aa9a0a1iqa1789fya4b9cza53bla1ar0b7dtj6f./] Jurnalul Oficial al UE 

Promovăm muzeele din Vrancea, într-un circuit turistic al județului

Promovăm muzeele din Vrancea, într-un circuit turistic al județului

Zilele acestea am inaugurat trei muzee care au fost reabilitate, modernizate și dotate de Consiliul Județean Vrancea în cadrul unor proiecte finanțate din fonduri europene. La finalul anului 2024, Zilele Muzeului Vrancei au marcat momente speciale: inaugurarea Muzeului de Arheologie și redeschiderea Casei Alaci, inaugurarea Muzeului Viei și Vinului  (din …
Read more
Proces verbal de licitație

Proces verbal de licitație

PROCES VERBAL DE LICITAȚIE încheiat astăzi 20.12.2024, la sediul Consiliului Județean Vrancea, str. Cuza Vodă, nr. 56, Focșani cu ocazia desfășurării ședinței publice de licitație, cu preselecție, cu strigare, privind valorificarea masei lemnoase pe picior, aferentă unui număr total de 147 de arbori cu un volum brut total de 408,32 …
Read more
”Olimpicii pe primul loc”: premiem excelența în educație și sport!

”Olimpicii pe primul loc”: premiem excelența în educație și sport!

Sala de peste 100 de locuri a plenului Consiliului Județean a fost neîncăpătoare pentru performerii județului Vrancea de la Olimpiadele naționale și internaționale, premiați astăzi de președintele Nicușor Halici în cadrul evenimentului ”Olimpicii pe primul loc!”, în două serii de premiere. Este vorba despre 163 de elevi din clasele V-XII …
Read more
[gtranslate]