News

Back
imagine de fundal

Pacienții cu afecțiuni respiratorii pot fi tratați în condiții civilizate: Secția de pneumoftiziologie a Spitalului Județean de Urgență din Focșani, complet modernizată

Astăzi a avut loc recepția la finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a clădirii în care funcționează Secția de pneumoftiziologie a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” din Focșani, lucrări realizate de Consiliul Județean Vrancea.

Președintele administrației județene, Cătălin Toma, alături de vicepreședintele Ionel Cel-Mare, de managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon”, Constantin Mândrilă și de cadre medicale, a vizitat azi imobilul complet reabilitat și modernizat. ”Viața este mai presus de orice și orice investiție în sănătate contează. De când sunt la conducerea Consiliului Județean, educația și sănătatea sunt principalele obiective pe care le am în mandatul pe care mi l-au încredințat vrâncenii”, a declarat Cătălin Toma.

Secția de pneumoftiziologie a Spitalului Județean de Urgență  este cea mai mare secție de pneumologie din Vrancea, care va cuprinde 90 de paturi în total (60 pacienți cronici cu tuberculoză și 30 pacienți acuți), în cadrul secției fiind tratați și pacienții COVID.

”În sfârșit, avem o clădire care corespunde pentru a avea un act medical de calitate, mai ales că aici avem pacienții cu afecțiuni respiratorii, care necesită anumite circuite și anumite dotări. Mă bucur că putem face lucruri bune pentru vrânceni”, a spus managerul Constantin Mândrilă.

Costul total al investiției este de 10 milioane de lei, care cuprinde lucrările de reabilitare energetică a clădirii, liftul, instalația de oxigen, realizarea unui branșament electric și amenajarea curții exterioare, finanțarea fiind asigurată atât din fonduri europene cât și din bugetul local.

Proiectul ”Reabilitare energetică și lucrări conexe Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani, Secția pneumoftiziologie” s-a derulat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 ”Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”.

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea eficienței energetice a clădirii, prin derularea de lucrări de intervenție cu scopul termoizolării clădirii, modernizării instalației de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere, instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalației de iluminat, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum și alte lucrări conexe. Obiectivul specific al proiectului constă în reducerea cu minim 40% a consumului anual de energie primară și a consumului de gaze cu efect de seră.

Durata de execuție a lucrărilor a fost de 13 luni.

De asemenea, Consiliul Județean Vrancea a realizat și finanțat lucrări suplimentare, în vederea creșterii utilității clădirii, respectiv:  montarea unui lift pentru transportul pacienților și al cadrelor medicale, achiziționarea unei stații de oxigen pentru 90 de posturi, care va fi instalată începând de săptămâna viitoare și amenajarea curții exterioare, investiție aprobată de CJ, pentru care au început demersurile administrative.

Până la jumătatea lunii octombrie pacienții pot fi mutați în noua clădire modernizată, după ce vor fi livrate și montate dotările corespunzătoare desfășurării actului medical, respectiv echipamentele medicale noi, paturi și mobilier.

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

 

Consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE

Consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE

  Vă transmitem cel mai recent comunicat de presă privind publicarea în consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE.   Pentru ușurința consultării materialului menționat, puteți accesa următorul link: Consultare publică Ghidul aferent Schemei de energie regenerabilă - Portalul AFIR - informații PS 2027 și depunere proiecte Online  
Read more
Integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile din mediul rural prin intreprinderi sociale

Integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile din mediul rural prin intreprinderi sociale

Program: „Programul Incluziune și Demnitate Sociala 2021-2027“ Obiectiv specific: ESO4.1. Îmbunatațirea accesului la piața muncii și masuri de activare pentru toate persoanele aflate în cautarea unui loc de munca, în special pentru tineri, îndeosebi prin implementarea Garanței pentru tineret, pentru șomerii de lunga durata și grupurile defavorizate de pe piața …
Read more
Sedinţă extraordinară în data de 22 noiembrie 2024, ora 12.00

Sedinţă extraordinară în data de 22 noiembrie 2024, ora 12.00

Ordinea de zi a Sedintei extraordinare din data de 22 noiembrie 2023, ora 12.00
Read more
[gtranslate]