News

Back
imagine de fundal

Cătălin Toma, ales prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță din cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, participă în aceste zile, în perioada 24-26 octombrie 2023, la Strasbourg, în Franța, la cea de-a 45-a sesiune a Congresului Puterilor Locale și Regionale (CPLR) al Consiliului Europei, în calitate de președinte al delegației României.

Președintele Cătălin Toma a fost ales astăzi în funcția de prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță din cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale, în cadrul întâlnirii Comisiei care a avut loc la sediul Parlamentului European din Strasbourg.

”Mulțumesc colegilor din grupul Partidului Popular European (PPE) pentru susținerea pe care mi-au acordat-o! Prioritățile mele pentru acest mandat se referă la: Comisia noastră ar trebui să organizeze mai multe activități pe teren pentru a promova democrația locală și regională. Este necesară o interacțiune sporită între zonele urbane, periurbane și rurale, beneficiile acestei cooperări fiind, de exemplu, o utilizare mai durabilă a terenurilor și o planificare mai durabilă, servicii mai bune (transport public, sănătate, educație etc.) și o mai bună gestionare a resurselor naturale și a crizelor. Și, vorbind despre această interacțiune, o a treia prioritate pe care sper să o pot promova în cadrul Comisiei ar fi evidențierea capacităților și aptitudinilor Autorităților Locale Intermediare, în special a provinciilor. Acest nivel intermediar, cu apropierea de actorii locali și rolul său de plasă de siguranță în cazul diferitelor crize, are capacitatea de a identifica, prioritiza și coordona nevoile locale. O bună guvernare necesită o responsabilitate sporită, o bună comunicare și multă determinare din partea noastră. În ceea ce mă privește, am această hotărâre și vă mulțumesc anticipat pentru sprijin”, a menționat Catălin Toma în discursul prin care și-a susținut candidatura.

În cadrul sesiunii plenare care a avut loc în hemiciclul Parlamentului European, președintele Cătălin Toma a avut astăzi o intervenție pe tema ”Carta Urbană Europeană III (2023): Viața urbană într-o eră a transformării”. ”Raportul evidențiază rolul crucial jucat de autoritățile locale în organizarea vieții urbane contemporane. Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că nivelul intermediar al provinciilor continuă să persiste, acolo unde există deja, în special în țările mari. Acest nivel, cu apropierea de actorii locali și rolul său de plasă de siguranță în cazul diferitelor crize, are capacitatea de a identifica, prioritiza și coordona nevoile locale”, a subliniat Cătălin Toma.

În cadrul sesiunii plenare a fost ales noul președinte al Congresului, în persoana lui Marc Cools, care a fost și raportor în România anul trecut pentru aplicarea Cartei europene a autonomiei locale.

Agenda reuniunii din aceste zile cuprinde și rapoarte care vor fi discutate pe teme precum: „Rolul regiunilor în tranziția energetică”, „Atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă: experiență regională și lecții învățate”, „Mas-media locală și regională: supraveghetori ai democrației, gardieni ai coeziunii comunitare”. Ca în fiecare sesiune, delegații de tineret din peste 40 de state membre vor participa la dezbateri și își vor prezenta propriile proiecte de bază în cadrul inițiativei „Reîntinerire politică” a Congresului.

 

 Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Vestea neașteptată a trecerii în neființă a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, în timp ce era în plină activitate, i-a surprins și întristat și pe reprezentanții forurilor europene în care era membru. Aceștia au transmis mai multe mesaje de condoleanțe în care își exprimă regretele cu privire la acest …
Read more
Președintele Cătălin Toma a decedat sâmbătă, 17 februarie 2024

Președintele Cătălin Toma a decedat sâmbătă, 17 februarie 2024

Cu profundă tristețe și regrete adânci, ne exprimăm durerea în urma veștii tragice privind moartea neașteptată a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. Comunitatea noastră a pierdut un lider dedicat și un om remarcabil. Cătălin Toma a fost nu doar un președinte al Consiliului Județean, ci și un prieten, un …
Read more
Toate traseele de transport public județean din Vrancea, acum disponibile pe Google Maps!

Toate traseele de transport public județean din Vrancea, acum disponibile pe Google Maps!

Consiliul Județean Vrancea anunță lansarea unui proiect important pentru mobilitatea cetățenilor: integrarea tuturor traseelor de transport public județean pe platforma Google Maps. Planificați-vă călătoria cu ușurință, folosind harta interactivă Google Maps. CUM? În Google Maps introduceți în caseta de căutare localitatea în care vreți să ajungeți (eventual adresa exactă), bifați …
Read more
[gtranslate]