Notizie

Indietro
imagine de fundal

Viitorul traseu al Drumului Expres Tișița – Albița, prezentat la Consiliul Județean Vrancea

Drumul expres Tișița – Albița, care traversează și județul Vrancea în zona Mărășești, va deveni realitate în următorii ani.

Aceasta a fost concluzia consultării care a avut loc astăzi la Consiliul Județean Vrancea între președintele Cătălin Toma, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin directorul tehnic Adrian Udeanu și reprezentanții tuturor instituțiilor publice și ai companiilor de utilități care interferează cu construcția acestui drum de mare viteză.

În cadrul dezbaterii, reprezentanții CNAIR au prezentat trei propuneri de viitoare trasee, cu punctarea principalelor avantaje și dezavantaje din punct de vedere utilitar de pe teren și s-a căzut de acord asupra celei mai bune rute a drumului expres. Acesta va traversa județul Vrancea pe o lungime de 7 km, pe raza localităților Mărășești, Panciu și Movilița, din cei 160 km cât va avea în total drumul.

”Vă mulțumim pentru această consultare necesară în vederea realizării unui drum important, care pornește din Vrancea, de la Tișița. Aveți toată deschiderea din partea Consiliului Județean Vrancea, suntem un partener pentru ca această investiție să fie realizată în cele mai bune condiții”, a afirmat președintele Cătălin Toma.

Următorul pas este emiterea Certificatului de urbanism de către Consiliul Județean Vrancea, în urma unei cereri care va veni din partea CNAIR, în următoarea lună. În acest moment, CNAIR este la stadiul elaborării Studiului de Fezabilitate, următoarele etape fiind proiectarea și execuția drumului.

Proiectul ce vizează construirea Drumului Expres Tișița – Bârlad – Albița, ce leagă Uniunea Europeană de Republica Moldova, are ca termen estimat pentru demararea execuției anul 2025. Proiectul are ca scop realizarea unei legături rutiere între cele două capitale, București și Chișinău, tronsonul fiind situat pe rețeaua rutieră TEN-T globală, fiind un proiect de importanță strategică. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

 

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

AFIR a publicat condițiile accesării fondurilor europene pentru investiții în sectorul zootehnic și în procesare

AFIR a publicat condițiile accesării fondurilor europene pentru investiții în sectorul zootehnic și în procesare

În vederea lansării sesiunilor de primire a cererilor de finanțare pentru investiții în sectorul zootehnic și în unități de procesare a produselor agricole și pomicole, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat în data de 4 decembrie 2023 versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru DR-20 Investiții în sectorul zootehnic și pentru DR-22 Investiții în …
Leggi di più
Am dotat Inspectoratul de Poliție Județean cu 2 aparate pentru depistarea consumului de droguri!

Am dotat Inspectoratul de Poliție Județean cu 2 aparate pentru depistarea consumului de droguri!

Consiliul Județean Vrancea susține lupta împotriva drogurilor, prin achiziția a două truse complete Drug Test, care au fost predate astăzi Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, în scopul prevenirii și combaterii consumului de substanțe psihoactive în județul Vrancea. Președintele Cătălin Toma și comisarul-șef de poliție Remus Nica, inspectorul șef al …
Leggi di più
Consiliul Județean Vrancea a achiziționant un kit detector portabil de agenți chimici pentru ISU Vrancea

Consiliul Județean Vrancea a achiziționant un kit detector portabil de agenți chimici pentru ISU Vrancea

Consiliul Județean Vrancea a achiziționant un kit detector portabil de agenți chimici, care face parte acum din echipamentul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” Vrancea. Este vorba despre un spectrometru de masă portabil, format din 3 componente ce pot fi utilizate fie individual, fie în rețea, care permit acoperirea …
Leggi di più
[gtranslate]