Notizie

Indietro
imagine de fundal

S-a semnat al patrulea contract din cadrul proiectului ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea”

Al patrulea contract din cadrul proiectului regional ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea” a fost semnat astăzi, în sala de ședințe a Consiliului Județean Vrancea, de către domnul Gheorghe Vasilescu – directorul SC CUP SA Focșani și domnul Petruș Mihăiță Fundeanu – director general SC Hidroconstrucția București, în prezența președintelui Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan. Domnia sa a afirmat că acest proiect, finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional de Infrastructură Mare, este primul de acest gen implementat în România și că acest fapt reprezintă un motiv de mândrie pentru vrânceni, care vor beneficia de apă curentă și canalizare la înalte standarde de calitate.

Președintele Marian Oprișan a prezentat contractul de lucrări semnat astăzi, respectiv ”Reţele apă și canalizare în gruparea Odobești”, care va deservi o populație de circa 18.000 de locuitori.

Valoarea contractului este de 47.935.333 lei (echivalentul a 10.420.724 euro), din care:
–   40.745.033 lei sunt asigurați din fonduri europene
–   6.231.593 lei din fonduri de la bugetul de stat
–    958.706 lei  din fonduri de la bugetele locale ale Consiliului Județean Vrancea și ale UAT-urilor
Vor fi realizate lucrări la sistemele de alimentare cu apă și canalizare din orașul Odobești și din comunele Bolotești și Jariștea, astfel:
1. La Odobești va avea loc extinderea stației de tratare a apei, va fi reabilitată și extinsă rețeaua de apă, va fi reabilitat un rezervor de înmagazinare, va fi reabilitată și extinsă rețeaua de canalizare și vor fi extinse staţiile de pompare ape uzate și conductele de refulare.
2. La Bolotești vor fi extinse: conducta de aducțiune a apei, rețelele de apă, rezervoarele de înmagazinare și stația de pompare a apei, iar la sistemul de canalizare vor fi extinse rețeaua de canalizare, stațiile de pompare ape uzate și conductele de refulare.
3. La Jariștea va fi extinsă conducta de aducțiune a apei, precum și rețeaua de canalizare, stațiile de pompare ape uzate și conductele de refulare.
Perioada de execuție a lucrărilor este de 24 luni + 36 luni perioada de garanție.
Este un proiect ambițios, prin care un număr mare de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene și prin aceste modernizări va crește și calitatea vieții vrâncenilor, a precizat președintele Marian Oprișan.
Proiectul regional ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea” este finanțat în cadrul Programului Operaţional de Infrastructură Mare, valoarea totală a investiției fiind de  941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85% din această sumă este asigurată din fonduri europene, 13% din subvenții de la bugetul de stat, iar 2% reprezintă contribuția de la bugetul local.
Perioada de implementare a proiectului regional este de 4 ani, între 2018 – 2022.
Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea
28 iunie 2018
Finanțări de până la 6.500 de euro pentru 100 de grupuri de vecini ce doresc să dezvolte proiecte de îmbunătățire a cartierului în care locuiesc

Finanțări de până la 6.500 de euro pentru 100 de grupuri de vecini ce doresc să dezvolte proiecte de îmbunătățire a cartierului în care locuiesc

Asociația Între Vecini a lansat un nou apel de proiecte, oferind finanțări de până la 6.500 de euro pentru 100 de grupuri de vecini ce doresc să dezvolte proiecte de îmbunătățire a cartierului în care locuiesc, prin programul Incubatorul de Comunitate 2025. Premiul cel mare la sfârșitul programului este o stație …
Leggi di più
Drum județean modernizat în nordul județului Vrancea

Drum județean modernizat în nordul județului Vrancea

A avut loc recepția la finalizarea lucrărilor pentru DJ 241A limită județ Galați - Tănăsoaia - Corbița - limită județ Bacău, după mai mulți ani în care acest drum județean impracticabil din nordul județului a trecut printr-un amplu proces de modernizare. În anul 2018 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, în …
Leggi di più
Investiție majoră pentru valorificarea deșeurilor din Vrancea: transformarea lor în biogaz și energie electrică

Investiție majoră pentru valorificarea deșeurilor din Vrancea: transformarea lor în biogaz și energie electrică

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor Halici, a avut astăzi o întâlnire la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Haret cu reprezentanții unui investitor străin, pentru o primă analiză a potențialului de valorificare a deșeurilor din județ. Scopul principal al acestui proiect este transformarea deșeurilor în biogaz și …
Leggi di più
[gtranslate]