Opportunità

Indietro
imagine de fundal

Cerere finanțare „Tineretul european împreună”

Comisia europeana a deschis, în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, o finanțare care vizează organizațiile de tineret de la nivel local care doresc să stabilească parteneriate transfrontaliere, mai precis, care au drept scop adăugarea unei dimensiuni europene activităților lor și corelarea acestor activități cu politicile UE pentru tineret, în special cu “Strategia UE pentru tineret (2019-2027)”. Textul strategiei este disponibil în limba română (cu link atașat) în fișa de prezentare din anexă.

Titlul cererii : „Tineretul european împreună

Un proiect local „Tineretul european împreună” cuprinde patru etape, care încep chiar înainte ca propunerea de proiect să fie selectată pentru finanțare, de exemplu:

(1) Identificarea și inițierea proiectului;

(2) Pregătirea, elaborarea și planificarea proiectului;

(3) Punerea în aplicare a proiectului și monitorizarea activităților și

(4) Analiza proiectului și evaluarea impactului. Organizațiile participante și participanții implicați în activități trebuie să își asume un rol activ în toate aceste etape, îmbunătățindu-și astfel experiența de învățare.

Cel puțin jumătate dintre organizațiile din consorții nu trebuie să fi beneficiat în ultimii 2 ani de fonduri UE din programul Erasmus+ în cadrul Acțiunii-cheie 3 – proiectele „Tineretul european împreună”.

Eligibilitate: ONG-uri active în domeniul tineretului, organizaţii non-profit publice şi private, autorităţi locale, regionale şi naţionale, institute de cercetare şi de educație, fundații, etc. (detalii pe pagina oficialā a cererii şi în ghid).

Bugetul cererii3.000.000 EUR

Această acțiune urmează un model de finanțare pe bază de sumă forfetară. Valoarea contribuției forfetare unice va fi stabilită pentru fiecare grant pe baza bugetului estimat al acțiunii propuse de solicitant. Autoritatea care acordă grantul va stabili suma forfetară a fiecărui grant pe baza propunerii, a rezultatului evaluării, a ratelor de finanțare și a cuantumului maxim al grantului stabilite în cererea de propuneri

Valoarea maximă a grantului UE/proiect este de 150 000 EUR.

Termenul-limită: 24 iunie 2021

Precizare importantă: gestiunea completă a acestei cereri/finanțări aparține Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA) de la Bruxelles.

Căutare de parteneri:

  • La data redactārii fişei de prezentare din anexa acestui mesaj, pe platforma Comisiei europene dedicatā acestei finanțāri, sunt înregistrate 15 propuneri de parteneriat din Austria, Bulgaria, Cehia, Italia, Lituania, Polonia, România, Suedia, Turcia.
  • Platforma europeanā SALTO-OTLAS este, de asemenea, disponibilă pentru înregistrarea unei idei de proiect sau pentru un anunț simplu al intenției de a face parte dintr-un parteneriat.

ANEXA – Finantare pentru tineri, cerere de proiecte 2021 programul Erasmus+ – Tineretul european împreună

Sărbători cu suflet vrâncean: ateliere de încondeiat ouă pentru cei mici

Sărbători cu suflet vrâncean: ateliere de încondeiat ouă pentru cei mici

Primăvara tradițiilor la Muzeul Satului Vrâncean! Arta tradițională și spiritualitatea se împletesc într-un mod frumos și autentic în pragul Sfintelor Sărbători Pascale, în cadrul unui eveniment dedicat deopotrivă copiilor și tuturor iubitorilor de tradiții din Vrancea noastră dragă. Miercuri, 16 aprilie, de la ora 14.00, vă invităm, cu mic, cu …
Leggi di più
Ai 18 ani și locuiești într-o țară participantă la programul Erasmus+?

Ai 18 ani și locuiești într-o țară participantă la programul Erasmus+?

Ai 18 ani și ești rezident într-un stat membru al UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+? Pregătește-te să explorezi Europa! Când are loc următoarea rundă de înscrieri? Următoarea rundă de înscrieri începe la data de 2 aprilie 2025, ora 12:00 (ora Bruxelles-ului) și se încheie la data de …
Leggi di più
Împreună cu oamenii, pentru oameni – în inima Vrancei

Împreună cu oamenii, pentru oameni – în inima Vrancei

Fiecare deplasare în județ este un prilej de a vedea care sunt provocările cu care se confruntă comunitățile, dar care sunt și reușitele lor, care ne dau speranța unui viitor mai bun pentru Vrancea. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor Halici, a fost joi în mijlocul oamenilor din comuna Vidra, poarta …
Leggi di più
[gtranslate]