Opportunités

Retour
imagine de fundal

Practici sociale inovatoare pentru combaterea fenomenului persoanelor fără locuinţă

Direcţia generală « Ocupare, Afaceri sociale şi Incluziune » din cadrul Comisiei Europene a deschis o finanţare prin programul “Fondul Social European+”, componenta “Ocupare şi inovare socială” (EaSI), care vizează combaterea fenomenului persoanelor fără locuinţă.

Titlul cererii : “Practici sociale inovatoare pentru combaterea fenomenului persoanelor fără locuinţă

În conformitate cu obiectivele programului anual de lucru 2023 al componentei FSE+ EaSI, această cerere va sprijini proiecte inovatoare și/sau măsuri de politică care se adresează persoanelor fără adăpost și excluderii legate de lipsa unei locuințe. Inovația socială este procesul de dezvoltare, evaluare și implementare de soluții eficiente la probleme sociale provocatoare și adesea sistemice în sprijinul progresului social – în acest caz, lipsa adăpostului și excluderea socială cauzată de absenţa unei locuințe.

Având în vedere peisajul divers al acțiunilor întreprinse pe acest subiect în statele membre ale UE, obiectivul acestei cereri este de a:

1. Implementa și evalua proiectele inovatoare și/sau măsurile de politică prin experimentare socială, pilotare și evaluare a practicilor de inovare socială în domeniul persoanelor fără adăpost și al excluderii cauzate de acest fenomen.

2. Dezvolta capacitatea administrativă și cunoștințele unui număr mare de părți interesate de la nivel local, regional și național active în domeniul lipsei unui adăpost și al excluderii legate de acest aspect.

Termenul-limită pentru depunerea propunerilor de proiect: 14 decembrie 2023

Bugetul disponibil comunicat: 15 milioane de euro; cofinanţare este de maximum 90%. Comisia europeană se aşteaptă să finanţeze între 3 şi 5 proiecte.

Eligibilitate: organizații non-profit (private sau publice), autorități publice (naționale, regionale, locale), furnizori de servicii sociale la nivel european, organizații internaționale, universități, instituții de învățământ, centre de cercetare sau companii din statele membre ale UE şi ţările terţe care îşi manifestă interesul să participe la program.

Contactul direct pentru întrebările specifice acestei cereri:

EMPL-ESF-2023-HOMELESS@ec.europa.eu

Contact pentru întrebări generale legate de FSE+: EMPL-EaSI@ec.europa.eu

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Consiliul Județean Vrancea sprijină dezvoltarea educației duale și oferă soluții concrete pentru tinerii care doresc să-și construiască un viitor solid. Elevii care aleg această formă de învățământ au la dispoziție multiple beneficii financiare și profesionale. Elevii care finalizează clasa a VIII-a și se înscriu la liceele cu profil tehnic care …
Lire plus
Vrancea – Viziune – Viitor

Vrancea – Viziune – Viitor

Peste 300 de elevi și profesori coordonatori de la liceele cu profil tehnic și tehnologic din Vrancea au umplut Sala Balada din Focșani, pentru a participa la un eveniment organizat de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Politehnica București, dedicat viitorului lor, cu accent pe tehnologie, inovare și creativitate. Au vorbit …
Lire plus
Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Sprijinirea companiilor locale, prin formarea de specialiști pregătiți pentru provocările actuale tehnologice și digitale a fost una dintre temele principale abordate în cadrul întâlnirii organizată astăzi de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu mediul de afaceri din județ. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor …
Lire plus
[gtranslate]