28 novembre 2022
Oportunități de finanțare pentru proiecte culturale și de educație prin cultură derulate în localități cu mai puțin de 50.000 de locuitori
Ministerul Culturii, în calitate de coordonator de reforme și investiții, prin Administrația Fondului Cultural Național, în calitate de agenție de implementare a investiției 5 Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural, finanțate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 11. Turism și cultură, anunță lansarea, în data de 24 noiembrie 2022, ora 10:00, a două apeluri de proiecte, după cum urmează:
- Investiția 5-1: dedicată organizațiilor neguvernamentale al căror obiect de activitate include organizarea de proiecte culturale și/sau educaționale în localitățile cu mai puțin de 50,000 de locuitori. Bugetul total estimat pentru acest apel de proiecte este de 3 milioane euro fără TVA. Ghidul solicitantului a fost aprobat prin OMC nr. 3513/ 21.11.2022;
- Investiția 5-2: dedicată unităților publice de învățământ din localitățile cu o populație mai mică de 50.000 de locuitori. Bugetul total estimat pentru acest apel de proiecte este de 4 milioane euro fără TVA. Ghidul solicitantului a fost aprobat prin OMC nr. 3514/ 21.11.2022.
Proiectele se înscriu online pe platforma PROIECTE.PNRR.GOV.RO până pe 23 decembrie ora 17:00
PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată !
Planul Național de Redresare și Reziliență din România urmăreşte obiectivele generale ale Mecanismului de Redresare si Rezilienţă (MRR), mecanism creat la nivelul Uniunii Europene (UE) ca instrument financiar temporar pentru a sprijini redresarea în urma crizei provocate de pandemia de COVID-19. Regulile și principiile pe care se fundamentează implementarea PNRR sunt stabilite în Regulamentul (UE) 2021/241 al Parlamentului European și al Consiliului din 12 februarie 2021 de instituire a Mecanismului de Redresare și Rezilienţă 2021-2027, precum și în Decizia de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării Planului de Redresare și Reziliență. PNRR din România cuprinde un pachet de reforme și investiţii publice care trebuie implementate până în anul 2026. Alocarea financiară totală pentru România este de 29,2 mld euro, din care 14,24 mld euro sub formă de granturi și 14.94 mld euro sub formă de împrumuturi. Mai multe informații privind implementarea PNRR în România sunt disponibile pe: www.mfe.gov.ro/pnrr și www.facebook.com/PNRROficial .
www.afcn-pnrr.ro, telefonic sau pe e-mail la contact@afcn.ro.
Informații suplimentare la Lire plus:
Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur
Consiliul Județean Vrancea sprijină dezvoltarea educației duale și oferă soluții concrete pentru tinerii care doresc să-și construiască un viitor solid. Elevii care aleg această formă de învățământ au la dispoziție multiple beneficii financiare și profesionale. Elevii care finalizează clasa a VIII-a și se înscriu la liceele cu profil tehnic care …
Lire plus
Vrancea – Viziune – Viitor
Peste 300 de elevi și profesori coordonatori de la liceele cu profil tehnic și tehnologic din Vrancea au umplut Sala Balada din Focșani, pentru a participa la un eveniment organizat de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Politehnica București, dedicat viitorului lor, cu accent pe tehnologie, inovare și creativitate. Au vorbit …
Lire plus
Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri
Sprijinirea companiilor locale, prin formarea de specialiști pregătiți pentru provocările actuale tehnologice și digitale a fost una dintre temele principale abordate în cadrul întâlnirii organizată astăzi de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu mediul de afaceri din județ. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor …
Lire plus