
28 November 2022
Oportunități de finanțare pentru proiecte culturale și de educație prin cultură derulate în localități cu mai puțin de 50.000 de locuitori
Ministerul Culturii, în calitate de coordonator de reforme și investiții, prin Administrația Fondului Cultural Național, în calitate de agenție de implementare a investiției 5 Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural, finanțate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 11. Turism și cultură, anunță lansarea, în data de 24 noiembrie 2022, ora 10:00, a două apeluri de proiecte, după cum urmează:
- Investiția 5-1: dedicată organizațiilor neguvernamentale al căror obiect de activitate include organizarea de proiecte culturale și/sau educaționale în localitățile cu mai puțin de 50,000 de locuitori. Bugetul total estimat pentru acest apel de proiecte este de 3 milioane euro fără TVA. Ghidul solicitantului a fost aprobat prin OMC nr. 3513/ 21.11.2022;
- Investiția 5-2: dedicată unităților publice de învățământ din localitățile cu o populație mai mică de 50.000 de locuitori. Bugetul total estimat pentru acest apel de proiecte este de 4 milioane euro fără TVA. Ghidul solicitantului a fost aprobat prin OMC nr. 3514/ 21.11.2022.
Proiectele se înscriu online pe platforma PROIECTE.PNRR.GOV.RO până pe 23 decembrie ora 17:00
PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată !
Planul Național de Redresare și Reziliență din România urmăreşte obiectivele generale ale Mecanismului de Redresare si Rezilienţă (MRR), mecanism creat la nivelul Uniunii Europene (UE) ca instrument financiar temporar pentru a sprijini redresarea în urma crizei provocate de pandemia de COVID-19. Regulile și principiile pe care se fundamentează implementarea PNRR sunt stabilite în Regulamentul (UE) 2021/241 al Parlamentului European și al Consiliului din 12 februarie 2021 de instituire a Mecanismului de Redresare și Rezilienţă 2021-2027, precum și în Decizia de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării Planului de Redresare și Reziliență. PNRR din România cuprinde un pachet de reforme și investiţii publice care trebuie implementate până în anul 2026. Alocarea financiară totală pentru România este de 29,2 mld euro, din care 14,24 mld euro sub formă de granturi și 14.94 mld euro sub formă de împrumuturi. Mai multe informații privind implementarea PNRR în România sunt disponibile pe: www.mfe.gov.ro/pnrr și www.facebook.com/PNRROficial .
www.afcn-pnrr.ro, telefonic sau pe e-mail la contact@afcn.ro.
Informații suplimentare la Lesen Sie auch
Nicușor Halici: ”Vreau să construiesc viitorul comunităților vrâncene, nu să consum prezentul, așa cum au făcut-o ceilalți!”
Consiliul Județean Vrancea continuă să lucreze consecvent pentru un județ modern, sigur și bine administrat. Prin implicare, responsabilitate și respect față de oameni, echipa noastră dezvoltă zilnic proiecte menite să îmbunătățească infrastructura și serviciile publice, pentru siguranța, confortul și demnitatea celor care muncesc, învață, îngrijesc sau oferă sprijin comunității. Echipele …
Lesen Sie mehr
Vrancea se conectează la Europa cunoașterii și inovației: parteneriate internaționale în educație duală, AI și business la Torino
O delegație oficială a Consiliului Județean Vrancea, condusă de președintele Nicușor Halici, se află într-o vizită de lucru strategică la Torino, capitala regiunii Piemont, unul dintre cele mai puternice centre economice, educaționale și tehnologice din Italia. Vizita este realizată cu sprijinul Consulatului General al României la Torino, prin implicarea activă …
Lesen Sie mehr
Apel de proiecte pentru dotarea cabinetelor de medicină de familie
Organizația Salvați Copiii România, cu sprijinul Fundației @OMV Petrom, lansează un nou apel de înscriere în cadrul programului național „Primul pas spre sănătate”, ajuns la ediția a III-a. 📦 60 de cabinete de medicină de familie din mediul rural vor fi dotate cu echipamente medicale esențiale, pentru a sprijini furnizarea …
Lesen Sie mehr