Chancen

Zurück
imagine de fundal

Practici sociale inovatoare pentru combaterea fenomenului persoanelor fără locuinţă

Direcţia generală « Ocupare, Afaceri sociale şi Incluziune » din cadrul Comisiei Europene a deschis o finanţare prin programul “Fondul Social European+”, componenta “Ocupare şi inovare socială” (EaSI), care vizează combaterea fenomenului persoanelor fără locuinţă.

Titlul cererii : “Practici sociale inovatoare pentru combaterea fenomenului persoanelor fără locuinţă

În conformitate cu obiectivele programului anual de lucru 2023 al componentei FSE+ EaSI, această cerere va sprijini proiecte inovatoare și/sau măsuri de politică care se adresează persoanelor fără adăpost și excluderii legate de lipsa unei locuințe. Inovația socială este procesul de dezvoltare, evaluare și implementare de soluții eficiente la probleme sociale provocatoare și adesea sistemice în sprijinul progresului social – în acest caz, lipsa adăpostului și excluderea socială cauzată de absenţa unei locuințe.

Având în vedere peisajul divers al acțiunilor întreprinse pe acest subiect în statele membre ale UE, obiectivul acestei cereri este de a:

1. Implementa și evalua proiectele inovatoare și/sau măsurile de politică prin experimentare socială, pilotare și evaluare a practicilor de inovare socială în domeniul persoanelor fără adăpost și al excluderii cauzate de acest fenomen.

2. Dezvolta capacitatea administrativă și cunoștințele unui număr mare de părți interesate de la nivel local, regional și național active în domeniul lipsei unui adăpost și al excluderii legate de acest aspect.

Termenul-limită pentru depunerea propunerilor de proiect: 14 decembrie 2023

Bugetul disponibil comunicat: 15 milioane de euro; cofinanţare este de maximum 90%. Comisia europeană se aşteaptă să finanţeze între 3 şi 5 proiecte.

Eligibilitate: organizații non-profit (private sau publice), autorități publice (naționale, regionale, locale), furnizori de servicii sociale la nivel european, organizații internaționale, universități, instituții de învățământ, centre de cercetare sau companii din statele membre ale UE şi ţările terţe care îşi manifestă interesul să participe la program.

Contactul direct pentru întrebările specifice acestei cereri:

EMPL-ESF-2023-HOMELESS@ec.europa.eu

Contact pentru întrebări generale legate de FSE+: EMPL-EaSI@ec.europa.eu

Sărbători cu suflet vrâncean: ateliere de încondeiat ouă pentru cei mici

Sărbători cu suflet vrâncean: ateliere de încondeiat ouă pentru cei mici

Primăvara tradițiilor la Muzeul Satului Vrâncean! Arta tradițională și spiritualitatea se împletesc într-un mod frumos și autentic în pragul Sfintelor Sărbători Pascale, în cadrul unui eveniment dedicat deopotrivă copiilor și tuturor iubitorilor de tradiții din Vrancea noastră dragă. Miercuri, 16 aprilie, de la ora 14.00, vă invităm, cu mic, cu …
Lesen Sie mehr
Ai 18 ani și locuiești într-o țară participantă la programul Erasmus+?

Ai 18 ani și locuiești într-o țară participantă la programul Erasmus+?

Ai 18 ani și ești rezident într-un stat membru al UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+? Pregătește-te să explorezi Europa! Când are loc următoarea rundă de înscrieri? Următoarea rundă de înscrieri începe la data de 2 aprilie 2025, ora 12:00 (ora Bruxelles-ului) și se încheie la data de …
Lesen Sie mehr
Împreună cu oamenii, pentru oameni – în inima Vrancei

Împreună cu oamenii, pentru oameni – în inima Vrancei

Fiecare deplasare în județ este un prilej de a vedea care sunt provocările cu care se confruntă comunitățile, dar care sunt și reușitele lor, care ne dau speranța unui viitor mai bun pentru Vrancea. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor Halici, a fost joi în mijlocul oamenilor din comuna Vidra, poarta …
Lesen Sie mehr
[gtranslate]