Chancen

Zurück
imagine de fundal

Informare – deschiderea cererii pentru prevenirea și combatarea violenței de gen și a violenței împotriva copiilor, apel către intermediari (acordarea de sprijin financiar organizațiilor terțe ale societății civile), 2023.

Comisia europeanā, prin intermediul Direcţiei generale “Justiţie” (DG JUST), mandatată ca autoritate de management, anunțā deschiderea Cererii de propuneri pentru prevenirea și combaterea violenței de gen și a violenței împotriva copiilor, apel către intermediari (acordarea de sprijin financiar organizațiilor terțe ale societății civile)” 2023 (hyperlink ataşat) din cadrul program european „Cetățeni, egalitate, drepturi și valori” (CERV) 2021-2027.

Scopul general al acestei cereri este de a sprijini, de a împuternici și de a dezvolta capacitatea organizațiilor independente ale societății civile active la nivel local, regional, național și transnațional în combaterea violenței bazate pe gen și/sau a violenței împotriva copiilor și în susținerea valorilor UE, contribuind astfel la exercitarea deplină a drepturilor femeilor și copiilor, împuternicirea egală a femeilor și bărbaților, dar și a copiilor, în toată diversitatea lor.

Finanţarea va permite selectarea și sprijinirea un număr limitat de actori/intermediari transnaționali, naționali sau regionali care vor consolida capacitățile și vor (re)acorda grantul unui număr mare de organizații ale societății civile (OSC) active la nivel local, regional, național.

Prin intermediul schemei de reacordare a grantului, se așteaptă ca intermediarii să ajungă la OSC-urile mici și locale, inclusiv organizații cu sediul în zone îndepărtate și rurale, active în domeniul prevenirii și combaterii violenței bazate pe gen și/sau a violenței împotriva copiilor și a altor grupuri expuse riscului, cu prioritate organizațiilor care tind să aibă o capacitate mai limitată și/sau acces la surse de finanțare.

Termenul-limitā pentru depunerea aplicațiilor: 19 aprilie 2023

Buget disponibil pentru cofinanțāri: 24.900.000 EUR

Eligibilitate: solicitanţii trebuie să fie organizații non-profit ale societății civile din statele membre (pentru moment, nicio altă ţară terţă nu a confirmat participarea la această finanţare); co-solicitanții (dacă există) trebuie să fie entități juridice (organisme publice sau private) stabilite oficial într-una dintre țările eligibile sau o organizație internațională.

Solicitantul trebuie să îndeplinească ambele dintre următoarele condiții: a. să aibă experiență recentă dovedită de cel puțin 3 ani în implementarea activităților de consolidare a capacităților OSC; b. să aibă  experiență recentă dovedită în acordarea și gestionarea granturilor.

Durata maximă a implementării este de 36 de luni.

Grantul UE solicitat nu poate fi mai mic de 1.500.000 EUR sau mai mare de 3.000.000 EUR. Proiectul poate fi național sau transnațional.

Contact direct pentru detalii: EC-CERV-CALLS@ec.europa.eu

Sursă : Echipa UNCJR

Clădirea DGASPC Vrancea de pe Bdul. Gării nr. 13 din Focșani a fost reabilitată și modernizată de Consiliul Județean, în mai puțin de un an

Clădirea DGASPC Vrancea de pe Bdul. Gării nr. 13 din Focșani a fost reabilitată și modernizată de Consiliul Județean, în mai puțin de un an

Consiliul Județean Vrancea a finalizat reabilitarea clădirii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, printr-un proiect finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: ”Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, împreună cu …
Lesen Sie mehr
Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în ședință ordinară în data de 4 aprilie 2023, ora 09.00

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în ședință ordinară în data de 4 aprilie 2023, ora 09.00

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea din 4 aprilie 2023, ora 09.00
Lesen Sie mehr
Lansarea Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus 2023

Lansarea Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus 2023

Începând din 24 martie 2023, ora 10:00, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, iar persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe. Bugetul alocat Programului Rabla Clasic 2023 …
Lesen Sie mehr
[gtranslate]