Nachrichten

Zurück
imagine de fundal

A treia campanie de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie 2018, la Mărășești, județul Vrancea

 

Din dorința de a onora memoria ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă din Primul Război Mondial, s-a născut ideea plantării unei păduri de stejari pe o suprafață de 75 ha, sub forma unui parc deschis publicului, în apropierea Mausoleului Mărășești. Fiecare erou căzut în Primul Război Mondial, care şi-a jertfit viaţa pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, va fi reprezentat în mod simbolic de câte unul din cei 350.000 de stejari care vor constitui Parcul Memoriei Naționale.

Acest proiect de voluntariat continuă în Anul Centenarului Marii Uniri, cu a treia campanie de plantare, care va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie 2018, la ora 10.00, pe fostul front de luptă din Primul Război Mondial de la Mărășești, județul Vrancea. În cadrul acestei etape de plantare vor fi plantați 112.500 de puieți de stejar, pe o suprafață de 25 de hectare.

La prima campanie de plantare, în data de 18 noiembrie 2017, au participat aproximativ 8.000 de voluntari, care au plantat în doar trei ore 50.000 de puieți de stejari, pe o suprafață de 10 hectare, dând dovadă de o mobilizare extraordinară, fapt care a depășit cu mult așteptările organizatorilor. De asemenea, peste 11.000 de oameni au plantat, la cea de-a doua etapă de plantare, în data de 21 aprilie, 112.500 de puieți de stejari pe 25 hectare de teren în cea mai mare acțiune derulată în cadrul proiectului „Parcul Memoriei Naționale – RoMândria“.

La fel ca și în edițiile precedente, sfătuim participanții să fie echipați corespunzător pentru acțiunea de plantare, cu un hârleț/lopată, cizme din cauciuc și să respecte măsurile și instrucțiunile de plantare.

Consiliul Județean Vrancea este coordonatorul campaniei  ”RoMândria – Stejarii României – Parcul  Memoriei Naționale – 100 de ani de istorie și demnitate”, alături de postul de  televiziune Antena 3 –  partener inițiator și Ministerul Apărării Naționale (MAPN), Regia Națională a Pădurilor- Romsilva, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, în calitate de parteneri.

Ne dorim ca și a treia campanie de plantare să strângă laolaltă români de toate vârstele și din toate colțurile țării în jurul sentimentului național de prețuire a eroilor neamului!

 

 

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

 

 

 

 

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Consiliul Județean Vrancea sprijină dezvoltarea educației duale și oferă soluții concrete pentru tinerii care doresc să-și construiască un viitor solid. Elevii care aleg această formă de învățământ au la dispoziție multiple beneficii financiare și profesionale. Elevii care finalizează clasa a VIII-a și se înscriu la liceele cu profil tehnic care …
Lesen Sie mehr
Vrancea – Viziune – Viitor

Vrancea – Viziune – Viitor

Peste 300 de elevi și profesori coordonatori de la liceele cu profil tehnic și tehnologic din Vrancea au umplut Sala Balada din Focșani, pentru a participa la un eveniment organizat de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Politehnica București, dedicat viitorului lor, cu accent pe tehnologie, inovare și creativitate. Au vorbit …
Lesen Sie mehr
Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Sprijinirea companiilor locale, prin formarea de specialiști pregătiți pentru provocările actuale tehnologice și digitale a fost una dintre temele principale abordate în cadrul întâlnirii organizată astăzi de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu mediul de afaceri din județ. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor …
Lesen Sie mehr
[gtranslate]