01 Dicembre 2018
Simpozionul “Întâlnire cu ISTORIA: România la ceas aniversar – Centenarul Marii Uniri”, eveniment organizat în cadrul Centenarului
Consiliul Judeţean Vrancea şi Muzeul Vrancei au organizat sâmbătă, cu ocazia Zilei Naționale a României, 1 decembrie 2018, începând cu ora 11.00, Simpozionul “Întâlnire cu ISTORIA: România la ceas aniversar – Centenarul Marii Uniri”. Evenimentul a avut loc în contextul aniversării Centenarului, cu scopul de a comemora jertfa eroilor căzuţi în Primul Război Mondial (1916-1918).
La simpozion de sâmbătă au conferenţiat: prof. univ dr. Ioan Scurtu, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România – “Generația Marii Uniri – un model pentru urmași”, Prof.univ.dr. Ioan Opriș, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România – “Batălia in Statele Unite pentru Unirea tuturor românilor”, prof univ. dr. Corneliu-Mihai Lungu, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România – “Întregirea României – proces istoric îndelungat”, prof. univ. dr. Gheorghe Onișoru, secretar al Secției de Științe Istorice și Arheologice a Academiei Oamenilor de Știință din România “Primul Război Mondial-Prăbușirea imperiilor multinaționale și Marea Unire”, lector univ. dr. Florian Bichir, Universitatea Națională de Apărare “Carol I”- “Marea Unire în contextul Primului Război Mondial” și prof. dr. Horia Dumitrescu, director al Muzeului Vrancei, membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință din România – “Sărbătoarea unui deceniu de la Marea Unire – Alba Iulia, 20 mai 1929”.
Invitații, profesori de istorie din judetul Vrancea, au avut ocazia sa participe la sesiuni de întrebări și răspunsuri și discuții libere.
La eveniment au fost prezenti 120 de participanti intre care profesori, muzeografi, bibliotecari, elevi, scriitori din județul Vrancea, jurnalisti si consilieri județeni.
La finalul simpozionului au fost premiați elevii care s-au calificat la Olimpiada Națională de Istorie, anul acesta.
Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea
Leggi anche