Notizie

Indietro
imagine de fundal

Lansarea seriei de seminarii de informare despre instrumentele de finanţare şi garantare Soluții de dezvoltare a antreprenoriatului și comunităților locale românești, un eveniment organizat de FNGCIMM cu sprijinul Consiliului Judeţean Vrancea

Astăzi, 18 februarie 2019, a avut loc în Sala de Ședințe a Consiliului Județean Vrancea lansarea seriei de seminarii de informare a Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM),  Soluții de dezvoltare a antreprenoriatului și comunităților locale românești.

Dedicat comunităţii vrâncene, evenimentul a oferit celor prezenţi informaţii relevante privitoare la proiectele și programele de finanțare destinate dezvoltării durabile la nivel local, în zonele rurale, precum și aspecte legate de dezvoltarea acvaculturii și pescuitului în România.

Alături de reprezentanții autorităților locale la nivel de județ a fost prezent la eveniment domnul Alexandru Petrescu, ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale, ce a subliniat ideea că transformarea digitală a IMM-urilor din România are nevoie de soluţii de finanţare şi garantare specifice fiecărui sector.

„Am demarat astăzi la Focşani, cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, o campanie de comunicare directă cu reprezentanţii comunităţilor locale şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, pe care dorim să o derulăm în întreaga ţară. Avem convingerea că oferim astfel oportunitatea unui dialog deschis şi constructiv ce ne va permite dezvoltarea unor produse de garantare adaptate nevoilor specifice fiecărui sector de activitate. Prezenţa alături de noi a ministrului comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, aspectele legate de nevoia de transformare digitală din toate domeniile ce au fost prezentate, au îmbogăţit şi extins setul de informaţii oferite participanţilor.” a declarat Gheorghe Lăpădat, Director General al FNGCIMM.

Reprezentanţii FNGCIMM, First Bank, ai Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi ai Autorităţii de Management pentru programul Operaţional de Pescuit şi Afaceri Maritime au completat tabloul de oportunități prezentat comunităților locale și mediului antreprenorial cu soluții de finanțare și garantare destinate susținerii proiectelor de infrastructură, a proiectelor de investiții și dezvoltare a sectorului antreprenorial și a fermierilor.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.


Garanţia FNGCIMM SA – IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.


FNGCIMM SA – IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanția FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

FNGCIMM SA – IFN asigură o acoperire teritorială națională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 3 sucursale, 4 reprezentanțe și 3 filiale. În baza apartenenței sale la AECM (Asociația Europeană a Instituțiilor de Garantare – asociație ce reunește 47 de fonduri de garantare mutuale, private și publice, bănci de dezvoltare și fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum și din Turcia, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Federația Rusă și Kosovo), FNGCIMM funcționează după reguli şi principii europene.

 

Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Comisia europeană, prin adoptarea Programului de lucru anual 2025 al « Consiliului european pentru inovare » (CEI/EIC), anunţă deschiderea unei finanţări care vizează IMM-urile şi start-ups-urile inovatoare europene. Consiliul european pentru inovare a fost lansat în martie 2021 ca noutate în cadrul programului « Orizont Europa », după un proiect-pilot care s-a derulat în perioada 2018-2020. …
Leggi di più
Informare – finanțare a programului Europa creativă – sectorul muzical

Informare – finanțare a programului Europa creativă – sectorul muzical

Comisia europeană anunţă deschiderea unei finanţări a programului “Europa creativă” destinată sectorului muzical european.  Titlul cererii : “Music Moves Europe” Context: Inițiativa “Music Moves Europe” promovează un sector muzical european divers, competitiv, inovator și durabil. Acest sector se află încă într-o perioadă de redresare în urma pandemiei COVID-19, confruntându-se cu provocări …
Leggi di più
Informare – granturi 2025 pentru proiecte europene de cooperare în cadrul programului “Europa Creativă” 2021-2027, componenta Cultură

Informare – granturi 2025 pentru proiecte europene de cooperare în cadrul programului “Europa Creativă” 2021-2027, componenta Cultură

Agenția Executivă Europeană pentru Educație şi Cultură (EACEA) de la Bruxelles, prin mandat de gestiune directă acordat de către Comisia europeană, a deschis cererea de propuneri de proiecte 2025 „Proiecte europene de cooperare”. EUROPA CREATIVĂ 2021-2027  (componenta CULTURĂ) este programul prin care se asigură această finanţare, iar cererea, destinată sectoarelor creative şi …
Leggi di più
[gtranslate]