15 Aprile 2024
Finanțare Erasmus pentru tinerii antreprenori – programul Piața unică, componenta COSME
Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) de la Bruxelles a deschis la 10 aprilie a.c. cererea de propuneri de proiecte „Erasmus pentru tinerii antreprenori” – apel juniori. Finanţarea este acordată prin programul european “Piaţa unică” (SMP) 2021-2027, componenta COSME. „Erasmus pentru Tinerii Antreprenori” este un program de schimb transfrontalier/transnaţional care oferă antreprenorilor noi sau aspiranților șansa de a învăța de la antreprenori cu experiență care conduc afaceri mici în alte țări participante la program, oferind în același timp antreprenorilor cu experiență acces la idei inovatoare și noi piețe şi parteneri.
Actuala cerere de propuneri de proiecte se adresează entităţilor care doresc să devină Organizaţii Intermediare (OI) pentru a gestiona programul de mobilitate la nivel local în ţările participante la această iniţiativă. Acestea vor recruta și asista antreprenorii pentru a participa la un program de mobilitate, organizând schimburile de experienţă, formarea şi învăţarea în străinătate. Prin urmare, această cerere de propuneri va sprijini acțiunile organizațiilor care dezvoltă și facilitează mobilitatea noilor antreprenori și nu este destinată întreprinzătorilor cu experienţă care doresc să participe la un schimb în acest program.
Antreprenorii interesați să participe la o mobilitate trebuie să contacteze OI-urile selectate care implementează programul.
Eligibilitate: orice entitate publică sau privată implicată în domeniul afacerilor economice şi sprijinului pentru întreprinderi, camere de comerţ şi industrie, asociaţii de artizani, entităţi educaţionale şi de formare, incubatoare de afaceri, parcuri tehnologice, centre de start-ups, alte asociaţii care sprijină sau acordă servicii pentru acest domeniu din statele membre şi ţările participante la program
Data limită pentru depunerea propunerilor: 27 iunie 2024.
Bugetul total al cererii: 5.000.000 EUR; EISMEA îşi propune finanţarea a 5 proiecte.
Durata preconizată a proiectelor care urmează să fie finanțate este de 36 de luni.
Propunerile trebuie să fie depuse de către un consorțiu format din minimum 5 până la maximum 8 solicitanți (beneficiari; nu entități afiliate), care respectă următoarele condiții:
– din cel puțin 4 țări eligibile diferite;
– maximum 2 solicitanți pot fi din aceeași țară;
– liderul consorțiului trebuie să aibă cel puțin 2 ani de experiență în implementarea programului EYE.
Propunerile pot, de asemenea, să asocieze noi antreprenori din țările participante la “Piaţa unică” cu antreprenori consacrați din țări care nu fac parte din program (Canada, Singapore, Regatul Unit și SUA).
Leggi anche