Notizie

Indietro
imagine de fundal

Comunicat de presă

Bazinul de înot și polo din Focșani a fost inaugurat astăzi de președintele Marian Oprișan și de Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților

 

Bazinul de înot și polo din Focșani, realizat de Compania Națională de Investiții în cadrul programului ”Bazine de Înot”, cu finanțare de la Guvernul României, a fost inaugurat astăzi de președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan, alături de  domnul Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților.

Bazinul este localizat în incinta Complexului Sportiv Focșani – Sud, fiind primul bazin de polo acoperit din județul Vrancea și singurul bazin olimpic de acest tip din toată zona Moldovei. Bugetul alocat investiției a fost 32 milioane de lei (7 milioane de euro), fonduri alocate de Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții.

Președintele Consiliului Județean Vrancea a declarat joi, la ceremonia de inaugurare a bazinului: ”Sunt mândru și bucuros să inaugurăm astăzi, la Focșani, o investiție ce reprezintă o premieră pentru județul nostru și chiar pentru zona Moldovei:  bazinul olimpic de înot și polo. Astăzi ne aflăm în fața îndeplinirii unui vis, pe care am dorit cu ardoare să îl realizăm pentru vrânceni, pentru copii și pentru tineri. Aceștia merită o astfel de locație, unde pot practica înotul și alte sporturi, unde își pot petrece timpul liber în mod plăcut și se pot dezvolta armonios. De asemenea, ne dorim ca acest bazin să devină un important centru de antrenament și competiții pentru sportivii din toată țara, care se pot pregăti la Focșani în condiții moderne, pentru marea performanță”, a spus Marian Oprișan. Acesta a mai anunțat faptul că bazinul va fi deschis publicului la începutul lunii mai, iar copiii vor beneficia de gratuitate. În zilele următoare, va fi supus aprobării Consiliului Județean Vrancea Regulamentul de funcționare a bazinului de înot, în care sunt stabilite condițiile de acces în bazin pentru publicul larg și pentru sportivi.

Domnul Liviu Dragnea a declarat: ”Sper să ne ajute Dumnezeu ca în perioada următoare, în fiecare municipiu reședință de județ să avem un bazin de înot, acesta nu este un moft, ci este un obiectiv într-un pachet minim de civilizație. Acest bazin va schimba profund viaţa acestui oraş în bine. O să sprijin cu  toate puterile mele să se facă în ţară cât mai multe bazine de înot. Este un obiectiv  major ca în  România cât mai mulţi copii să înveţe să înoate. Şi dacă tot vorbim despre sport, mai trebuie să se realizeze un obiectiv aici, la Focşani şi anume cel puţin unul din cele două stadioane trebuie să fie modernizat. Focşaniul are nevoie de un stadion, parte din programul nostru complex de dezvoltare  a sportului de masă şi a celui de performanţă”.

Obiectivul de investiții ”Bazin de înot polo – Bază sportivă Aleea Stadionului nr. 2, municipiul Focșani, județul Vrancea” corespunde normelor impuse de federațiile române de natație şi polo. Bazinul se află în administrarea Consiliul Județean Vrancea și este dedicat desfășurării de activităţi sportive, didactice și educative.

Serviciile oferite în cadrul Bazinului de înot polo sunt: desfășurarea de competiții sportive, pregătirea sportivă de performanță și desfășurarea de cursuri de inițiere (învățare a înotului, ore speciale pentru public în bazin (cu abonamente), ore de inițiere și pregătire pentru persoane cu dizabilități, ore de fitness acvatic (aqua-fitness).

   Clădirea care adăposteşte bazinul este construită pe trei nivele, astfel:
  • nivelul 1 – subsolul destinat spațiilor tehnice;
  • nivelul 2 – parterul destinat holurilor de acces, garderobelor pentru spectatori, vestiarelor, anexelor (grupuri sanitare și dușuri, cabinet medical și punct de prim ajutor, sală pentru control antidoping). La acest nivel se află și sala cu cele două bazine (unul de competiţii şi unul de antrenamente).
  • nivelul 3 – destinat gradenelor și circulației spectatorilor, cu o capacitate de 400 de locuri.

În sala bazinelor s-a prevăzut încălzire în pardoseală, faianță și gresie specială, care nu permit fixarea și dezvoltarea microorganismelor și bacteriilor, iar finisarea pardoselilor în această zonă s-a făcut cu material ceramic antiderapant. Bazinul include și o sală de tratare și filtrare a apei, pentru reglarea unui pH optim.

Bazinul de înot este construit pe un teren în suprafaţă de 13.601 metri pătraţi, care cuprinde clădirea propriu-zisă și o curte de acces, cu locuri de parcare. Suprafaţa desfăşurată a investiţiei este de 5.988 metri pătraţi, iar suprafaţa construită este de 3.380 metri pătraţi. În interior există un bazin pentru polo cu o suprafață de 833 de metri pătrați, cu o adâncime de 2.30 m și un bazin didactic de agrement de 312 metri pătrați, cu o adâncime variabilă, între 1.20 m și 1.80 m.

Lucrările la acest obiectiv de investiţii au început în decembrie 2015, contractul de execuție fiind atribuit, în urma procedurilor de achiziție publică, antreprenorului general Asocierea SC Construcţii Erbaşu SA Bucureşti – SC Multinvest SRL Tîrgu Mureş.

Compania Națională de Investiții a mai finanțat în cadrul programului ”Bazine de Înot” încă 5 bazine olimpice de polo și înot, la: Clubul sportiv al Armatei Steaua și Clubul Sportiv Dinamo din București, Otopeni, Miercurea Ciuc și Brăila.

Această investiție a fost demarată ca urmare a solicitărilor și demersurilor realizate de președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprişan, încă din anul 2004. Bazinul de polo din incinta Complexului Sportiv Focșani este o necesitate pentru cetățenii județului Vrancea, acesta putând deveni și un important centru de antrenament și competiții pentru sportivii care se pot pregăti la Focșani în condiții moderne, pentru marea performanță.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea
29 martie 2018
Consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE

Consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE

  Vă transmitem cel mai recent comunicat de presă privind publicarea în consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE.   Pentru ușurința consultării materialului menționat, puteți accesa următorul link: Consultare publică Ghidul aferent Schemei de energie regenerabilă - Portalul AFIR - informații PS 2027 și depunere proiecte Online  
Leggi di più
Integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile din mediul rural prin intreprinderi sociale

Integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile din mediul rural prin intreprinderi sociale

Program: „Programul Incluziune și Demnitate Sociala 2021-2027“ Obiectiv specific: ESO4.1. Îmbunatațirea accesului la piața muncii și masuri de activare pentru toate persoanele aflate în cautarea unui loc de munca, în special pentru tineri, îndeosebi prin implementarea Garanței pentru tineret, pentru șomerii de lunga durata și grupurile defavorizate de pe piața …
Leggi di più
Sedinţă extraordinară în data de 22 noiembrie 2024, ora 12.00

Sedinţă extraordinară în data de 22 noiembrie 2024, ora 12.00

Ordinea de zi a Sedintei extraordinare din data de 22 noiembrie 2023, ora 12.00
Leggi di più
[gtranslate]