Opportunità

Indietro
imagine de fundal

AFIR, instituție publică certificată anti-mită cu standardul internațional ISO 37001:2016

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale este prima instituție publică din România care a obținut din partea RINA SIMTEX, încă din iunie 2019, cerificarea internațională pentru standardul ISO 37001:2016, specific sistemului de management anti-mită.

Certificarea ISO 37001:2016 reprezintă un standard de referință care asigură un set de bune practici recunoscute la nivel național și internațional. Sistemul de management implementat la nivelul Agenției, a permis obținerea acestui standard de calitate a actului administrativ, care are ca principal obiectiv scăderea continuă a riscurilor privind luarea și darea de mita, atât în cadrul instituției, cât și în raport cu colaboratorii săi. Acest sistem încurajează și promovează o cultură instituțională solidă și instituie un set de reguli și criterii anti-corupție clare care să fie respectate în toate activitățile Agenției.

În acest context, AFIR a implementat Politica anti-mită care este concepută având în vedere specificul activității, respectiv implementarea tehnică și financiară a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Prin Politica anti-mită, se interzice orice formă de mită și se încurajează și sprijină sesizarea responsabilă a oricăror aspecte privind posibile fapte de corupție (active sau pasive), garantând avertizorilor lipsa oricăror consecințe împotriva lor. Totodată, politica prevede sancțiunile și consecințele ce rezultă din nerespectarea sistemului anti-mită implementat la nivelul AFIR. De asemenea, Politica anti-mită realizează conformitatea cu prevederile legislative în domeniul anti-corupției, furnizează un model privind stabilirea, revizuirea și monitorizarea obiectivelor anti-mită.

Precizăm că toate demersurile Agenției de a obține și, mai ales, de a menține cerificarea internațională pentru standardul ISO 37001:2016, aplicabilă sistemului de management anti-mită, sunt menite să asigure beneficiarilor PNDR 2020, angajaților Agenției și tuturor instituțiilor partenere un mediu de lucru legal, eficient și bazat pe respect reciproc.

”Certificat de conformitate” pentru Consiliul Județean Vrancea din partea Curții de Conturi a României

”Certificat de conformitate” pentru Consiliul Județean Vrancea din partea Curții de Conturi a României

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean de astăzi, Vicepreședintele Ionel Cel-Mare a anunțat faptul că administrația județeană a primit ”certificatul de conformitate” din partea Curții de Conturi a României pentru activitatea desfășurată în anul 2022. În data de 26 februarie a.c., Curtea de Conturi a României a comunicat documentul …
Leggi di più
Consiliul Județean Vrancea susține performanța și copiii excepționali ai județului

Consiliul Județean Vrancea susține performanța și copiii excepționali ai județului

În cadrul ședinței ordinare de astăzi a Consiliului Județean Vrancea, invitați speciali au fost membrii echipei de robotică „AI Citizens” de la Colegiul Național ”Al. I. Cuza” din Focșani, care vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge, ce va avea loc în Statele Unite ale Americii …
Leggi di più
Lucrări de reabilitare finalizate la corpurile de clădire de pe str. Cuza Voda nr. 56 din Focșani

Lucrări de reabilitare finalizate la corpurile de clădire de pe str. Cuza Voda nr. 56 din Focșani

O altă investiție derulată de Consiliul Județean Vrancea, finanțată din fonduri europene, este la final. Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, a făcut astăzi o vizită pe teren la clădirile proaspăt reabilitate de pe str. Cuza Voda nr. 56, unde au funcționat serviciile publice de pașapoarte, evidența populației, înmatriculări și …
Leggi di più
[gtranslate]