Opportunità

Indietro
imagine de fundal

Cerere de propuneri de proiecte pentru finantarea unor actiuni de cooperare între societatea civila din UE si cea din Statele Unite ale Americii

Comisia Europeana a deschis recent o cerere de propuneri de proiecte pentru finantarea unor actiuni de cooperare între societatea civila din UE si cea din Statele Unite ale Americii. Fondurile fac parte din Intrumentul de parteneriat pentru cooperare cu tarile terte.

Titlul cererii: „Sa învatam sa cunoastem Europa, dialogul transatlantic al societatii civile si construirea unui parteneriat pentru viitorul ocuparii fortei de munca – 2020

Context:

Efectele combinate ale globalizarii, schimbarilor tehnologice, de mediu, climatice si demografice transforma piata muncii. Împreuna, UE si SUA reprezinta 50% din PIB-ul global si ambele se confrunta cu provocarile si oportunitaile globale care decurg din aceasta transformare. Prin urmare, este important ca diferite parti interesate, inclusiv administratiile si factorii de decizie, organizatiile societatii civile, partenerii sociali, asociatiile profesionale (inclusiv sindicatele/federatiile), cercetatorii si mediul academic din ambele parti ale Atlanticului sa faca schimb de bune practici, analize si recomandari, precum si sa favorizeaze aliantele strategice, completând alte dialoguri politice formale, cum ar fi Grupul de lucru SUA-UE privind ocuparea fortei de munca si problemele legate de munca/ocupare.

Temele abordate de proiecte trebuie sa tina cont de prioritatile CE pentru perioada 2019-2024 si de Pactul ecologic european, spre exemplu : energia, economia circulara, biodiversitatea, economia digitala, comertul si investitiile, democratia si transparenta, cooperarea în domeniul reglementarii, digitalizarea (impactul noilor tehnologii asupra ocuparii fortei de munca, piata muncii, dialogul social, protectia sociala si lanturile globale de aprovizionare într-o lume a muncii în schimbare), schimbarea demografica si îmbatrânirea, noile competente, educatia, formarea profesionala si învatarea pe tot parcursul vietii pentru tranzitii pe piata muncii.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 22 iulie 2020 ; într-o prima faza, se evalueaza doar o nota de concept, urmând ca, dupa aceasta etapa, sa fie solicitata aplicatia integrala, doar pentru solicitantii care au primit un raspuns pozitiv (data limita, 6 octombrie).

Eligibilitate: ONG-uri, organizatii non-profit, grupuri comunitare locale, scoli si universitati, institutii culturale, asociatii locale care promoveaza schimburile socio-culturale de-a lungul Atlanticului, camere de comert, centre asociative, sindicate si federatii, etc.

Precizare: cererea este împartita în 3 prioritati concretizate prin 3 loturi. Entitatile din UE sunt eligibile doar pentru loturile 2 si 3. Eligibilitatea tine cont si de aceste loturi, de asemenea, pentru fiecare lot sunt prevazute anumite tematici la care sa se înscrie activitatile proiectului.

Buget: 1.600.000 €; se acorda pâna la 80% cofinantare.

Fisa de prezentare se regaseste in anexa.

 

Nicușor Halici: ”Vreau să construiesc viitorul comunităților vrâncene, nu să consum prezentul, așa cum au făcut-o ceilalți!”

Nicușor Halici: ”Vreau să construiesc viitorul comunităților vrâncene, nu să consum prezentul, așa cum au făcut-o ceilalți!”

Consiliul Județean Vrancea continuă să lucreze consecvent pentru un județ modern, sigur și bine administrat. Prin implicare, responsabilitate și respect față de oameni, echipa noastră dezvoltă zilnic proiecte menite să îmbunătățească infrastructura și serviciile publice, pentru siguranța, confortul și demnitatea celor care muncesc, învață, îngrijesc sau oferă sprijin comunității. Echipele …
Leggi di più
Vrancea se conectează la Europa cunoașterii și inovației: parteneriate internaționale în educație duală, AI și business la Torino

Vrancea se conectează la Europa cunoașterii și inovației: parteneriate internaționale în educație duală, AI și business la Torino

O delegație oficială a Consiliului Județean Vrancea, condusă de președintele Nicușor Halici, se află într-o vizită de lucru strategică la Torino, capitala regiunii Piemont, unul dintre cele mai puternice centre economice, educaționale și tehnologice din Italia. Vizita este realizată cu sprijinul Consulatului General al României la Torino, prin implicarea activă …
Leggi di più
Apel de proiecte pentru dotarea cabinetelor de medicină de familie

Apel de proiecte pentru dotarea cabinetelor de medicină de familie

Organizația Salvați Copiii România, cu sprijinul Fundației @OMV Petrom, lansează un nou apel de înscriere în cadrul programului național „Primul pas spre sănătate”, ajuns la ediția a III-a. 📦 60 de cabinete de medicină de familie din mediul rural vor fi dotate cu echipamente medicale esențiale, pentru a sprijini furnizarea …
Leggi di più
[gtranslate]