Eventi

Indietro
imagine de fundal

Vino să îți omagiezi eroii, la Vrancea Eroică!

Evenimentele de comemorare a eroilor căzuți în luptele din Vrancea în Primul Război Mondial derulate, generic, sub egida Vrancea Eroică vor debuta pe data de 29 iulie 2019 la Mausoleul Eroilor Focșani. Cu ocazia ”Zilei Imnului de Stat” la Mausoleul Eroilor Focșani va avea loc, cu începere de la ora 10.00, un ceremonial militar și religios, la care vor fi prezenți și membrii Grupului Vocal ”Cantus”.

Sâmbătă, 3 august 2019, începând cu ora 18:30 în Piața Unirii din municipiul Focșani, va avea loc o seară folk sub egida ”Cenaclul Flacăra”. Astfel, pe scena din Piața Unirii vor urca Andrei Păunescu si Trupa “Totuși”, Magda Puskas, George Nicolescu, Valentin Moldovan, Mădălina Amon, Generația Folk și Vanghele Gogu. Seara va continua cu un concert extraordinar Phoenix.

Duminică, 4 august 2019, la Mausoleul Eroilor din Mărăști va avea loc un concert extraordinar de folk. Pe locurile în care cu 38 ani în urmă, poetul Adrian Păunescu scria despre eroii căzuți în Primul Război Mondial, duminică, 4 august 2019, vine să cânte Andrei Păunescu & Trupa “Totuși”. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 17.00.

În acelasi timp, în Piața Unirii din municipiul Focșani duminică, 4 august 2019, începând cu ora 20.30 va avea loc un recital extraordinar susținut de Enrico Macias și Orchestra Metropolitană București condusă de renumitul dirijor Daniel Jinga. Alături de Enrico Macias și Orchestra Metropolitană vor evolua și Laura Bretan, Gheorghe Zamfir, Paula Seling și Corul Accoustic.

Vrancea Eroică continuă luni, 5 august 2019, cu un ceremonial militar și religios la Mausoleul Eroilor Soveja, după care va avea loc un recital special susținut de Paula Seling. Artista revine la Mausoleul Eroilor de la Soveja după ce, în urmă cu doi ani, a încântat publicul prezent la un eveniment similar.

Pe data de 5 august 2019, în Piața Unirii din municipiul Focșani va avea loc, cu începere de la ora 18.00 un spectacol de muzică tradiționala românească. Acompaniați de Orchestra ”Lăutarii” sub bagheta maestrului Nicolae Botgros, pe scena din Piața Unirii vor urca îndrăgiții interpreți de muzică populară: Sava Negrean Brudașcu, Floarea Calotă, Veta Biriș, Alexandru Pugnar, Maria Murgoci, Alexandra Chira, Ovidiu Homorodean, Iulia Mihai, Cristian Fodor, Andreea Haisan, Sebastian Stan, Ion Ghițulescu, Nicolae Furdui Iancu alături de Tudor Furdui Iancu și Grupul Instrumental ”Crai Nou”.

Evenimentele derulate în cadrul ”Vrancea Eroică” vor culmina cu momentele de comemorare a eroilor din data de 6 august 2019 de la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, cu începere de la ora 19.00. După ceremonialul militar și religios, salve de tun și survol aerian, evenimentele de la Mausoleul Eroilor Mărășești vor continua cu un spectacol de comemorare susținut de artiștii Gheorghe Zamfir, Laura Bretan, Paula Seling, Cristofor Aldea Teodorovici, Mihail Bucă, acompaniați de către Orchestra Metropolitană București dirijată de maestrul Daniel Jinga și Corul Bizantin ”Tronos” al Patriarhiei Române.

În același timp, in data de 6 august 2019, în municipiul Focșani, va avea loc, cu începere de la ora 19.00 Conferința ”Să se ridice țara!” susținută de către actorul Dan Puric, iar de la ora 20.00 va avea loc transmisiunea în direct a momentelor de evocare de la Mausoleul Eroilor Mărășești.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

Secția de științele naturii și acvariu a Muzeului Vrancei este în plin proces de amenajare

Secția de științele naturii și acvariu a Muzeului Vrancei este în plin proces de amenajare

Casa Tatovici din Focșani și-a recăpătat farmecul de odinioară, după ce a fost reabilitată în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Județean Vrancea, finanțat din fonduri europene și finalizat la sfârșitul anului 2023. Această adevărată bijuterie arhitecturală, care va găzdui Secția de științe ale naturii și acvariu a Muzeului Vrancei, …
Leggi di più
Sprijin pentru copiii instituționalizați din cadrul DGASPC Vrancea

Sprijin pentru copiii instituționalizați din cadrul DGASPC Vrancea

Copiii instituționalizați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea au primit astăzi mai multe obiecte de cazarmament, mai exact 109 paturi, 109 saltele de pat, 109 perne, 109 saci de dormit, 5 corturi, 218 pături, 218 fețe de pernă și tot atâtea cearșafuri, 120 treninguri …
Leggi di più
Secțiile Psihiatrie și ORL, Dermatologie, Oftalmologie ale Spitalului Județean, renovate și modernizate

Secțiile Psihiatrie și ORL, Dermatologie, Oftalmologie ale Spitalului Județean, renovate și modernizate

Astăzi a avut loc recepția la finalul lucrărilor de reabilitare și modernizare din cadrul proiectului „Reabilitare energetică şi lucrări conexe Spitalul Judeţean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focşani, Secţia Psihiatrie şi Boli infecţioase şi Secţia Dermatologie, O.R.L., Oftalmologie”, derulat de Consiliul Județean Vrancea și finanțat din fonduri europene. Obiectivul general al …
Leggi di più
[gtranslate]