Nouvelles

Retour
imagine de fundal

Schimb de experiență în Portugalia pentru calitate și performanță în administrația județeană

O delegație a Consiliului Județean Vrancea, condusă de președintele Cătălin Toma, a avut un schimb de experiență în Portugalia, la Lisabona, în perioada 9-11 mai, în cadrul proiectului „Sistem de management al calității și performanței implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea”, finanțat din fonduri europene.

Pe parcursul celor trei zile, funcționari de conducere din cadrul CJ Vrancea au avut întâlniri la câteva dintre instituțiile publice din Lisabona: Direcția Generală Administrație și Ocuparea Publică, Direcția Generală Buget, Agenția de Coeziune și Dezvoltare, Agenția pentru Modernizare Administrativă și Institutul Superior de Științe Sociale și Politice din cadrul Universității din Lisabona, unde președintele Cătălin Toma  s-a întâlnit cu președintele Institutului, domnul Ricardo Ramos Pinto și cu doamna vicepreședinte Isabel Soares.

Delegația condusă de Cătălin Toma a făcut o vizită și la Primăria de sector Penha de França, Municipiul Lisabona, unde a purtat discuții cu doamna primar Sofia Oliveira Dias.

”Portugalia este un exemplu de bună practică pentru implementarea cadrului comun de autoevaluare a modului de funcționare a instituțiilor publice. Pe parcursul acestor zile am avut oportunitatea de a vedea cum funcționează câteva dintre instituțiile reprezentative din Lisabona, am descoperit lucruri pozitive, pe care vrem să le implementăm și la nivelul Consiliului Județean Vrancea, astfel încât să îmbunătățim activitatea din administrația județeană”, a spus președintele Cătălin Toma.

Proiectul „Sistem de management al calității și performanței implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea” este finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, Cod apel: POCA/972/2/1/ Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP. Valoarea totală a proiectului este de 605.115 lei, finanțarea fiind asigurată 100% din fonduri europene.

Obiectivul general al proiectului îl constituie consolidarea capacitații administrative a UAT Județul Vrancea pentru susținerea unui management calitativ și performant prin implementarea și utilizarea sistemului unitar de management al calității și performanței CAF (Cadrul comun de autoevaluare a modului de funcționare a instituțiilor publice), în concordantă cu ”Planul de acțiuni pentru implementarea etapizată a managementului calității în autorități și instituții publice 2016-2020”, cu scopul de a îmbunătăți modul de realizare a activităților și de prestare a serviciilor publice.

 

 Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

      
Parcul Industrial Vrancea, membru principal în Asociația Parcurilor Industriale, Tehnologice și Științifice din România

Parcul Industrial Vrancea, membru principal în Asociația Parcurilor Industriale, Tehnologice și Științifice din România

Parcul Industrial Vrancea a obținut calitatea de membru principal în cadrul Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România (APITSIAR). Ca urmare a hotărârii consiliului director al APITSIAR din data de 11 aprilie 2024,  Parcul Industrial Vrancea a intrat oficial pe harta parcurilor industriale din România. …
Lire plus
𝐕𝐎𝐓𝐄𝐀𝐙𝐀̆ 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟑 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒!

𝐕𝐎𝐓𝐄𝐀𝐙𝐀̆ 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟑 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒!

Vrancea s-a calificat în finala competiției Destinația Anului, cu 3 destinații reprezentative pentru județul nostru. Haideți să susținem Vrancea și zonele sale de poveste! 𝐕𝐎𝐓𝐀𝐓̦𝐈 aici: https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza La categoriile: Regiuni eco-turistice - 𝐌𝐮𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐢, 𝐋𝐞𝐚𝐠𝐚̆𝐧𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 Stațiuni turistice - 𝐒𝐨𝐯𝐞𝐣𝐚 – 𝐬𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐨𝐳𝐨𝐧𝐚𝐭 𝐚𝐞𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 …
Lire plus
Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) de la Bruxelles a deschis o linie de finanţare în cadrul programului european “Piaţa unică” 2021-2027.

Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) de la Bruxelles a deschis o linie de finanţare în cadrul programului european “Piaţa unică” 2021-2027.

Titlul cererii: “Granturi pentru sprijinirea educației consumatorilor, a sensibilizării și a consilierii locale a consumatorilor”. Obiectivul general al acestei cereri de propuneri este de a proteja, împuternici și asista consumatorii, în special pe cei mai vulnerabili, prin îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor acestora, prin oferirea de consultanță la nivel local, prin …
Lire plus
[gtranslate]