Opportunités

Retour
imagine de fundal

Relansarea schemei de granturi mici Acces la finanțare – 2020 de catre Fondul Român de Dezvoltare Socială

Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în calitate de Operator de Program pentru Programul Dezvoltare locală, finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, vă informează că, marți, 7 aprilie 2020, a relansat schema de granturi mici Acces la finanțare – 2020. Astfel, autoritățile publice locale pot accesa granturi (5.000-40.000 de euro) pentru elaborarea de documentații tehnice necesare investițiilor comunitare și sociale. Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 24 iunie 2020.

 

 

Programul Dezvoltare locală: FRDS a relansat

schema de granturi mici „Acces la finanțare”

  Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), Operator de Program pentru Programul “Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor” (Dezvoltare Locală), finanțat din Granturile SEE și Norvegiene 2014 – 2021, a relansat marți, 7 aprilie 2020, schema de granturi mici „Acces la finanțare”, sub denumirea „Acces la finanțare – 2020”.

 Schema de granturi își propune să sprijine autoritățile publice locale în eforturile lor de a-și suplimenta bugetele locale, prin atragerea de finanțări care să asigure punerea în aplicare a acelor măsuri, prevăzute în strategiile și planurile locale de dezvoltare, care vizează îmbunătățirea condițiilor de trai în comunitățile sărace, izolate, marginalizate.

 Astfel, prin intermediul apelului de propuneri de proiecte Acces la finanțare – 2020, autoritățile locale pot primi fonduri pentru elaborarea unor documentații tehnice necesare în vederea realizării de investiții comunitare constând ȋn construirea/ extinderea/ reabilitarea/ modernizarea:

– infrastructurii sociale (proiecte ce vizează infrastructura pentru servicii sociale, pentru educație, sănătate, ocuparea forței de muncă);

– infrastructurii destinate alimentării cu apă (proiecte ce vizează asigurarea alimentării cu apă a unităților care furnizează servicii sociale);

– infrastructurii de canalizare (proiecte ce vizează evacuarea apelor uzate pentru unitățile care furnizează servicii sociale);

– drumurilor, podurilor și podețelor (proiecte ce vizează drumuri de interes județean, drumuri de interes local, poduri și podețe ce facilitează accesul grupurilor defavorizate la servicii sociale);

– locuințelor (proiecte ce vizează locuințe sociale).

 Investițiile vizate prin intermediul documentațiilor tehnice, care se doresc a fi elaborate cu sprijinul financiar al acestei scheme de granturi, trebuie să fie eligibile în cadrul unor programe naționale sau europene de finanțare, programe în cadrul cărora vor fi organizate în viitor runde de finanțare în acest sens.

 Granturile disponibile în cadrul apelului pot fi solicitate doar de autoritatăți ale administrației publice locale (comune, orașe/ municipii sau județe) și vizează realizarea de investiții exclusiv la nivelul unor unitați administrativ teritoriale rurale sau mici urbane (cu o populaţie sub 20.000 locuitori, conform recensământului din 2011), pe teritoriul cărora se află comunități marginalizate, locuite de persoane cu risc de sărăcie sau excluziune socială. Aceste persoane vor fi beneficiarii direcți ai investițiilor care urmează a fi realizate prin intermediul finanțării care se dorește a fi obținută în viitor, în baza documentațiilor tehnice elaborate de către beneficiarii schemei de granturi.

 Suma disponibilă în cadrul apelului este de 815.152 de euro si provine din Granturile SEE 2014 – 2021 (85%) și din cofinanțare publică (15%). Valoarea minimă a grantului care poate fi solicitat este de 5.000 de euro, iar cea maximă este de 40.000 de euro. Termenul limită de depunere a proiectelor este 24 iunie 2020. Întreaga documentație aferentă apelului este disponibilă online, la adresa dezvoltare-locala.frds.ro.

 Menționăm că primul apel în cadrul schemei de granturi mici „Acces la finanțare” a fost lansat în luna februarie 2019. Prin intermediul acestuia au fost finanțate și se află în implementare 8 proiecte, în valoare de aproximativ 185.000 de euro, proiecte care vizează elaborarea de documentații tehnice ce privesc construcția de centre multifuncționale, reabilitarea de drumuri sau reabilitarea de clădiri educaționale (școală și gradiniță).

 ———————————————————

Programul Dezvoltare locală își propune să finanțeze proiecte menite să crească gradul de utilizare a serviciilor sociale de către grupurile dezavantajate și de incluziune socială a copiilor și tinerilor aflați în situații de risc, să contribuie la combaterea abandonului școlar, la dezvoltarea unor măsuri integrate de incluziune a romilor și de combatere a discriminării, să dezvolte capacitatea administrației centrale și locale de a aplica principiile bunei guvernări, respectiv să sprijine punerea în practică a recomandărilor CEDO privind respectarea drepturilor omului în România. Programul are un buget total de 82.352.941 de euro (incluzând cofinanțarea de 15% acordată de Guvernul României).

Detalii specifice despre Programul Dezvoltare locală sunt disponibile pe http:/dezvoltare-locala.frds.rowww.eeagrants.ro si www.eeagrants.org

Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Primul parc tematic din România care va reproduce la scară mai mică Lupta de la Mărășești din Primul Război Mondial va fi realizat în proximitatea Mausoleului Eroilor Mărășești. ”Realizarea unui parc tematic completează oferta muzeistică și educațională pentru copii și tineri în special. Este momentul ideal ca la sărbătorirea unui …
Lire plus
Parcul Industrial Vrancea, membru principal în Asociația Parcurilor Industriale, Tehnologice și Științifice din România

Parcul Industrial Vrancea, membru principal în Asociația Parcurilor Industriale, Tehnologice și Științifice din România

Parcul Industrial Vrancea a obținut calitatea de membru principal în cadrul Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România (APITSIAR). Ca urmare a hotărârii consiliului director al APITSIAR din data de 11 aprilie 2024,  Parcul Industrial Vrancea a intrat oficial pe harta parcurilor industriale din România. …
Lire plus
𝐕𝐎𝐓𝐄𝐀𝐙𝐀̆ 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟑 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒!

𝐕𝐎𝐓𝐄𝐀𝐙𝐀̆ 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟑 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒!

Vrancea s-a calificat în finala competiției Destinația Anului, cu 3 destinații reprezentative pentru județul nostru. Haideți să susținem Vrancea și zonele sale de poveste! 𝐕𝐎𝐓𝐀𝐓̦𝐈 aici: https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza La categoriile: Regiuni eco-turistice - 𝐌𝐮𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐢, 𝐋𝐞𝐚𝐠𝐚̆𝐧𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 Stațiuni turistice - 𝐒𝐨𝐯𝐞𝐣𝐚 – 𝐬𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐨𝐳𝐨𝐧𝐚𝐭 𝐚𝐞𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 …
Lire plus
[gtranslate]