Nouvelles

Retour
imagine de fundal

”Bachus 2018” își trimite gratuit câștigătorii la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles

Concursul Naţional de Vinuri ”Bachus”, ediţia a IX-a, are loc în perioada 4-6 octombrie 2018, în cadrul Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului, organizat de Consiliul Județean Vrancea. Acesta este evenimentul central al festivalului și reprezintă una dintre cele mai importante competiții de profil din România.

Degustările se vor desfășura pe parcursul a două zile, joi și vineri, între orele 10.00 – 14.00, iar câștigătorii vor fi desemnați sâmbătă, 6 octombrie și vor fi anunțați în cadrul unei conferințe de presă, care va avea loc de la ora 11.00.

Participarea la concurs este iniţiată de producător sau distribuitor, prin trimiterea probelor, însoţite de buletinul de analiză sau borderou, care va cuprinde: numele societăţii, soiul, anul de recoltă, tăria alcoolică şi zahărul (sec, demisec, demidulce, dulce). Concursul este deschis tuturor categoriilor de vin, produse în conformitate cu reglementările UE. Probele de vin trebuie să provină dintr-un lot omogen și să respecte condiţiile de ambalare şi marcare în conformitate cu reglementările în vigoare. Numărul de sticle pentru fiecare probă înscrisă în concurs este 3 butelii (cap. min. 0,75 l) pentru vinurile din recolta 2017 sau mai vechi şi 2 butelii pentru vinurile din recolta 2018.

Termenul limită de primire a probelor în concurs este 2 octombrie 2018.

Înscrierea în concurs a vinurilor se face la următoarele secţiuni:

  1. Vinuri liniştite:
  • vinuri tinere, inclusiv recolta 2018;
  • vinuri de colecţie (mai vechi de 2006 inclusiv);
  1. Vinuri efervescente;
  2. Vinuri speciale;
  3. Băuturi spirtoase si băuturi pe bază de vin (vinarsuri);

Categoriile de vinuri în concurs vor fi următoarele:

  1. Vinuri albe liniştite nearomate (seci, demiseci, demidulci, dulci);
  2. Vinuri albe semiaromate şi aromate (seci, demiseci, demidulci, dulci);
  3. Vinuri roze şi roşii (seci, demiseci, demidulci, dulci).

Cele mai apreciate vinuri albe, roşii şi băuturi spirtoase vor fi premiate cu Marea Medalie de AUR,  respectiv:

  • Marea Medalie de AUR – pentru proba de vin alb cu cel mai mare punctaj obţinut (înscrierea unui număr de 10 de probe de vin la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles – organizat în perioada 2-5 mai 2019 la Aigle, Elveția)
  • Marea Medalie de AUR – pentru proba de vin roşu cu cel mai mare punctaj obţinut (înscrierea unui număr de 8 de probe de vin la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles – organizat în perioada 2-5 mai 2019 la Aigle, Elveția)
  • Marea Medalie de AUR – pentru proba de băuturi spirtoase pe baza de vin cu cel mai mare punctaj obţinut (înscrierea unui număr de 6 de probe de vin la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles – organizat în perioada 2-5 mai 2019 la Aigle, Elveția)

Juriul Concursului Național de Vinuri ”Bachus” este compus din degustători experţi, atât din țară, cât și din străinătate, renumiți pe plan mondial. Președintele juriului este academicianul Valeriu V. Cotea, iar președinții celor cinci comisii de degustare sunt: Roberto Gatti – Italia, Luigi Salvo – Italia, Luciano Parrinello – Italia, Vito Mezzapelle – Italia și Daniele Chianti – Italia.

Obiectivele concursului sunt: promovarea vinurilor de calitate, antrenarea partenerilor din piaţa vinului într-o competiţie benefică în folosul consumatorului şi educarea publicului privind caracteristicile şi tipicitatea vinurilor româneşti şi din import comercializate în România.

Ajuns la cea de-a XXVI-a ediție, Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus” este cel mai important eveniment de profil din România și se desfășoară pe parcursul a patru zile, în perioada 4-7 octombrie 2018.

 

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Vrancea

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Consiliul Județean Vrancea sprijină dezvoltarea educației duale și oferă soluții concrete pentru tinerii care doresc să-și construiască un viitor solid. Elevii care aleg această formă de învățământ au la dispoziție multiple beneficii financiare și profesionale. Elevii care finalizează clasa a VIII-a și se înscriu la liceele cu profil tehnic care …
Lire plus
Vrancea – Viziune – Viitor

Vrancea – Viziune – Viitor

Peste 300 de elevi și profesori coordonatori de la liceele cu profil tehnic și tehnologic din Vrancea au umplut Sala Balada din Focșani, pentru a participa la un eveniment organizat de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Politehnica București, dedicat viitorului lor, cu accent pe tehnologie, inovare și creativitate. Au vorbit …
Lire plus
Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Sprijinirea companiilor locale, prin formarea de specialiști pregătiți pentru provocările actuale tehnologice și digitale a fost una dintre temele principale abordate în cadrul întâlnirii organizată astăzi de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu mediul de afaceri din județ. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor …
Lire plus
[gtranslate]