23 Januar 2018
Drept la replică
Ca urmare a articolului ”O firmă fără angajați va realiza documentații tehnice pentru Consiliul Județean”, apărut în cotidianul ”Ziarul de Vrancea” din data de 20 ianuarie 2018, suntem nevoiți să facem câteva precizări, în vederea unei corecte informări a opiniei publice.
Achiziția la care se face referire în articolul menționat a respectat întru totul prevederile legii achizițiilor publice. A impune unui participant la o procedură de achiziție publică să dețină angajați reprezintă o condiție restrictivă, de aceea Consiliul Județean nu ar fi putut, legal, să solicite acest lucru. Operatorul economic poate dispune de personalul de specialitate necesar derulării contractului de elaborare a expertizei și documentației tehnice în orice formă permisă de lege, având inclusiv posibilitatea să angajeze ulterior și să încheie contracte individuale de muncă sau contracte de colaborare.
Pentru a oferi oportunitatea de a participa la procedurile de achiziție directă unui număr cât mai mare de operatori economici, Consiliul Județean Vrancea a publicat mai multe anunțuri publicitare în SEAP, în vederea informării potențialilor contractanți și pentru ca aceștia să aibă posibilitatea să depună oferte.
Printre cerințele relevante solicitate de autoritatea contractantă operatorului căruia i-a fost atribuit contractul pentru elaborarea expertizei și documentației tehnice, au fost si dovada deținerii de experință similară și lipsa datoriilor, cerințe care au fost îndeplinite de acesta. Firma menționată în articol are un portofoliu vast de lucrări similare efectuate, contractele care au fost încheiate cu alte autorități publice și modul de desfășurare al acestora putând fi consultate pe SEAP.
În final, dorim să adresăm o întrebare autorului articolului: Cum este corect? Să punem condiții și atunci putem fi acuzați de condiții restrictive și de faptul că achiziția este făcută ”cu dedicație” sau să respectăm legea în spiritul și litera ei?
23 ianuarie 2018
Lesen Sie auch