Chancen

Zurück
imagine de fundal

Cerere de propuneri pentru programul scurt de formare 2020 în oncologie si neurostiinte

Creat în 2008, Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT) stimuleaza inovatia si antreprenoriatul în toata Europa. EIT este o parte integranta a programului „”Orizont 2020 – programul-cadru pentru cercetare și inovare în UE. Institutul sustine ideile noi, reunind „triunghiul cunoasterii integrate”(KIT) format din întreprinderi, universitati si centre de cercetare de vârf, pentru a crea parteneriate transfrontaliere dinamice, numite Comunitati de cunoastere si inovare (KIC). KIC EIT creeaza si gasesc solutii inovatoare la provocari majore ale societatii, în domenii ca: energia, clima, sanatatea, materiile prime, digitalizarea si hrana. KIC reprezinta partea operationala a EIT, care are ca scop reunirea cercetarii, inovarii ai educatiei.

În prezent, EIT detine 6 comunitati de inovare:

– EIT Clima/EIT Climate-KIC: pentru adaptarea la schimbarile climatice si atenuarea acestora;

– EIT Societatea digitala/EIT Digital: pentru promovarea transformarii digitale a Europei;

– EIT Inovare în domeniul energetic/EIT InnoEnergy: pentru realizarea energiei durabile;

– EIT Sanatate/EIT Health: pentru îmbunatatirea calitatii vietii cetatenilor europeni si a sustenabilitatii sistemelor de asistenta medicala si sociala;

– EIT Materii prime/EIT Raw Materials: pentru accesibilitatea, disponibilitatea si utilizarea durabila a materiilor prime, în beneficiul economiei si al cetatenilor;

– EIT Hrana/EIT Food: pentru plasarea Europei în centrul unei revolutii globale a productiei si a inovarii alimentare.

Pentru 2020, EIT a anuntat crearea a 2 noi comunitati de cunoastere:

·        EIT Productie: pentru întarirea si cresterea competitivitatii industriei prelucratoare din Europa;

·        EIT Mobilitate urbana: pentru furnizarea de solutii durabile pentru mobilitatea urbana.Sursa de informarehttps://eit.europa.eu/eit-community

„KIC Health” este un consortiu format din peste 50 de parteneri principali si 90 de parteneri asociati din companii mari, centre de cercetare si universitati din 14 tari ale UE.

ProgramulToHealth Short Curs” 2020 conceput de KIC Health îsi propune sa impulsioneze proiectia internationala a proiectelor de cercetare din oncologie si neurologie si sa faciliteze transferul cunostintelor catre societate.

Scopul programului este de a promova cursuri internationale la nivel înalt si întâlniri pentru educatie, discutii, colaborare, schimb deschis de cunostinte si promovarea inovarii în domeniul sanatatii. Programul are în vedere, în special, stimularea transferului de tehnologie, accelerarea si strângerea de fonduri pentru profesionistii medicali si partile interesate. La acest gen de initiativa participa experti prestigiosi nationali si internationali în abordarea provocarilor complexe de combatere a impactului ridicat si a interesului asupra sanatatii. Se preconizeaza ca aceste cursuri vor încuraja antreprenoriatul de impact care are o abordare predictiva, preventiva, personalizata si participativa a medicinii.

Concret, se vor organiza doua cursuri care vor avea loc în octombrie si noiembrie 2020 la Barcelona si Paris si vor dura doua zile, acestea fiind dedicate profesionistilor din domeniile anuntate mai sus, care lucreaza in universitati, centre de cercetare, spitale, etc.

Cine poate sa participe: cercetatorii implicati în domeniile oncologiei sau neurostiintei, cadrele medicale, cadrele didactice din universitati de profil din UE care au o idee inovatoare si/sau multidisciplinara, pe care ar dori sa o dezbata în cadrul acestui program de cursuri scurte.

Cum se poate participa: Planul anual de activitate al programului este elaborat printr-un apel pentru depunerea de propuneri pentru cursuri scurte deschis cercetatorilor, medicilor si expertilor stiintifici si clinici care au legatura cu o institutie de cercetare din UE (sunt incluse spitalele si universitatile). Propunerile pot sa includa terapii, dispozitive medicale, sectoare de sanatate si/sau de diagnostic digital, într-o varietate sau într-o boala sau o stare particulara, pe temele anuntate pentru 2020.

Fiecare sesiune de activitate/program beneficiaza de colaborarea unuia sau mai multor parteneri sau lideri/lideri stiintifici (SL), care depun o propunere si efectueaza managementul stiintific al diferitelor sesiuni educationale ale cursului scurt. Profesionistii din domeniul sanatatii pot trimite, de asemenea, o singura prezentare axata pe un subiect de discutie daca nu doresc sa se implice mai departe în acest stadiu, adica gestionarea unei sesiuni întregi sau a unei parti din programul general de curs scurt.

Astfel, partenerii pot participa propunând:

-Intreaga sesiune de prelegeri, proiectând agenda completa a sesiunilor si incluzând cei mai potriviti lectori;

– o sesiune a cursului, incluzând mai multe prelegeri (de obicei 3-5 prelegeri)

– o singura prelegere.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 11 martie 2020

Finantarea oferita va acoperi cheltuielile de participare ale solicitantilor ale caror propuneri au fost selectionate: cazare, masa, transport, servicii tehnice (fotografii, traduceri, instalatii de proiectare si audiovizual), etc.

Mai multe detalii si contact: https://eithealth.eu/opportunity/call-for-proposals-on-short-courses-about-neurology-or-oncology/

Textul cererii de propuneri: https://www.bdebate.org/sites/default/files/eng_rules_regulations_call_tohealth_2020_def.pdf

Consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE

Consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE

  Vă transmitem cel mai recent comunicat de presă privind publicarea în consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE.   Pentru ușurința consultării materialului menționat, puteți accesa următorul link: Consultare publică Ghidul aferent Schemei de energie regenerabilă - Portalul AFIR - informații PS 2027 și depunere proiecte Online  
Lesen Sie mehr
Integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile din mediul rural prin intreprinderi sociale

Integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile din mediul rural prin intreprinderi sociale

Program: „Programul Incluziune și Demnitate Sociala 2021-2027“ Obiectiv specific: ESO4.1. Îmbunatațirea accesului la piața muncii și masuri de activare pentru toate persoanele aflate în cautarea unui loc de munca, în special pentru tineri, îndeosebi prin implementarea Garanței pentru tineret, pentru șomerii de lunga durata și grupurile defavorizate de pe piața …
Lesen Sie mehr
Sedinţă extraordinară în data de 22 noiembrie 2024, ora 12.00

Sedinţă extraordinară în data de 22 noiembrie 2024, ora 12.00

Ordinea de zi a Sedintei extraordinare din data de 22 noiembrie 2023, ora 12.00
Lesen Sie mehr
[gtranslate]