Nachrichten

Zurück
imagine de fundal

A fost semnat contractul de lucrări din cadrul Vranceaqua – etapa II, intitulat ”Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”

Un nou contract de lucrări din cadrul proiectului ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea” a fost semnat astăzi în prezența președintelui Consiliului Județean Vrancea și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vranceaqua, domnul Marian Oprișan, a directorului SC CUP SA Focșani, domnul Gheorghe Vasilescu și a domnului Eugen Popa, director SC Hidroconstrucția SA București, constructorul care va executa aceste lucrări.

 

Al optulea contract de lucrări din cadrul Vranceaqua – etapa 2, intitulat ” Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”, va deservi o populație de circa 33.700 de locuitori din 11 localități (Bordești, Broșteni, Dumbrăveni, Gugești, Obrejița, Popești, Sihlea, Slobozia Bradului, Tîmboiești, Urechești, Vârteșcoiu).

 

Valoarea totală a lucrărilor din cadrul acestui contract este de 136.016.351,62 lei (echivalentul a 29.147.402 euro), din care:

–   115.613.898,88 lei sunt asigurați din fonduri europene

–   17.682.125,71 lei din fonduri de la bugetul de stat

–  2.720.327,03 lei  din fonduri de la bugetele locale ale Consiliului Județean Vrancea și ale UAT-urilor.

 

În cadrul acestui contract vor fi realizate mai multe lucrări, respectiv:

 

  1. La Bordești va fi extinsă conducta de aducțiune pe o lungime de 3.400 metri liniari. De asemenea, la sistemul de canalizare, vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 8.773 metri, la conductele de refulare de 836 metri și 2 buc pentru stații de popmare ape uzate.

 

  1. La Broșteni vor fi extinse rețelele de apă de 2.338 metri, precum și rețelele de canalizare de 2.309 metri.

 

  1. La Sistemul de canalizare din Dumbrăveni vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 12.800 metri, la conductele de refulare de 586 metri și 1 buc pentru stațiile de pompare ape uzate.

 

  1. La Sistemul de canalizare din Gugești vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 3.640 metri, la conductele de refulare de 1.605 metri și la stațiile de pompare de ape uzate.

 

  1. La Obrejița va fi extinsă rețeaua de canalizare de 4.769 metri.

 

  1. La Popești vor fi realizate extinderi la rețele de distribuție de 7.288 metri și la rețelele de canalizare de 8.091 metri.

 

  1. La sistemul de alimentare cu apă din Sihlea vor fi lucrări de extinderi la rețelele de apă de 6.116 metri, iar la sistemul de canalizare se va extinde rețeaua de canalizare de 5.572 metri,jhki conducta de refulare de 3.445 metri și 4 buc pentru stațiile de pompare ape uzate.

 

  1. La Sistemul de canalizare din Slobozia Bradului vor fi realizate extinderi la rețeaua de canalizare de 6.989 metri, la conductele de refulare de 2.152 metri și 2 buc la stațiile de pompare ape uzate.

 

  1. La Sistemul de canalizare din Tîmboiești, vor fi extinderi la rețeaua de canalizare de 5.232 metri, la conducte de refulare de 283 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare de ape uzate.

 

  1. La Sistemul de canalizare din Urechești vor fi realizate extinderi la rețeua de canalizare de 5.725 metri, la conducte de refulare de 353 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare ape uzate.

 

  1. La Vârteșcoiu vor fi realizate extinderi la rețeaua de canalizare de 3.555 metri, la conducte de refulare de 1.778 metri și 2 buc pentru stațiile de pompare ape uzate.

 

Președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan a declarat: „Este un proiect ambițios, prin care un număr mare de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene și prin aceste modernizări va crește și calitatea vieții vrâncenilor!”

 

Perioada de execuție a lucrărilor este de 28 luni + 36 luni perioada de garanție.

 

Proiectului regional ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea” este finanțat în cadrul Programului Operaţional de Infrastructură Mare, valoarea totală a investiției fiind de  941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85% din această sumă este asigurată din fonduri europene, 13% din subvenții de la bugetul de stat, iar 2% reprezintă contribuția de la bugetul local, iar perioada de implementare a proiectului regional este de 4 ani, între 2018 – 2022.

 

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

Viitor puternic, prin educație și formare profesională!

Viitor puternic, prin educație și formare profesională!

Am virat bursele pentru cei 24 de elevi care beneficiază de acest sprijin financiar din partea Consiliului Județean Vrancea, pentru luna decembrie 2024, în cadrul proiectului “𝐶𝑎𝑚𝑝𝑢𝑠 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑒𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑎𝑡, 𝑙𝑖𝑐𝑒𝑎𝑙 𝑠̦𝑖 𝑢𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎𝑟 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑢𝑙 𝑉𝑟𝑎𝑛𝑐𝑒𝑎“. Elevii de la colegiile tehnice ”Edmond Nicolau”, ”Ion Mincu” și ”Valeriu D. Cotea” din Focșani urmează …
Lesen Sie mehr
Vrancea – Viziune – Viiitor

Vrancea – Viziune – Viiitor

Viitorul este al tinerei generații pasionată de tehnologie, inovare și creativitate, iar noi o susținem din toată inima! Consiliul Județean Vrancea sprijină în calitate de partener organizarea concursului First Tech Challenge (FTC), cel mai mare program educațional de robotică din România pentru elevii de liceu. Astăzi, la Muzeul Viei și …
Lesen Sie mehr
Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Comisia europeană, prin adoptarea Programului de lucru anual 2025 al « Consiliului european pentru inovare » (CEI/EIC), anunţă deschiderea unei finanţări care vizează IMM-urile şi start-ups-urile inovatoare europene. Consiliul european pentru inovare a fost lansat în martie 2021 ca noutate în cadrul programului « Orizont Europa », după un proiect-pilot care s-a derulat în perioada 2018-2020. …
Lesen Sie mehr
[gtranslate]