Chancen

Zurück
imagine de fundal

48 de milioane de euro, fonduri europene disponibile prin AFIR, pentru sectorul pomicol

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale lansează în perioada 9 septembrie – 12 decembrie 2022 sesiunea de primire a solicitărilor de finanţare pentru investiţii în exploataţii pomicole, prin submăsura 4.1a din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Fondurile europene alocate sunt în valoare de 48 de milioane de euro, împărţite în trei componente, după cum urmează: 30,5 milioane de euro sunt disponibile pentru înfiinţare, extindere, modernizare plantaţie inclusiv condiţionare şi marketing (ca şi componente secundare). Pentru înfiinţarea, extinderea şi modernizarea pepinierelor, inclusiv condiţionare şi marketing (ca şi componentă secundară) sunt alocate 7,5 milioane de euro în această sesiune. De asemenea, alte 10 milioane de euro sunt puse la dispoziţia solicitanţilor pentru achiziţia utilajelor de recoltare (modernizarea exploataţiei).

Sprijinul public nerambursabil acordat prin aceasta submăsură este de 50% din valoarea cheltuielilor eligibile şi poate ajunge până la 90%. Valoarea fondurilor acordate prin submăsura 4.1a este cuprinsă între 100.000 de euro şi 1.500.000 euro, în funcţie de tipul investiţiei şi de beneficiar.

Pragurile de calitate lunare încep, în prima lună de sesiune, de la 90 de puncte pentru componenta înfiinţare, extindere, modernizare plantaţie inclusiv condiţionare şi marketing, respectiv 85 de puncte pentru componenta achiziţie utilaje de recoltare şi de la 60 de puncte pentru înfiinţare, extindere, modernizare pepinieră inclusiv condiţionare şi marketing şi scad treptat până la pragul minim de 15 puncte pentru toate componentele.

Precizăm că, pentru prima dată, modalitatea de repartizare a fondurilor neutilizate din cadrul unei componente către componenta sau componentele supralicitate se va face în ordinea prestabilită în urma deciziei Comitetului de Monitorizare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Astfel, prima opţiune pentru realocarea fondurilor neutilizate este componenta de înfiinţare, extindere, modernizare plantaţie inclusiv condiţionare şi marketing, cea de-a doua opţiune este achiziţia utilajelor de recoltare, iar cea de-a treia opţiune vizează componenta de înfiinţare, extindere, modernizare pepinieră inclusiv condiţionare şi marketing.

Depunerea cererilor de finanţare pentru investiţii în exploataţii pomicole se va face online pe www.afir.info, conform precizărilor Ghidului solicitantului şi anexelor aferente, începând cu data de 9 septembrie 2022, ora 9:00. Termenul limită de primire a solicitărilor de finanţare este 12 decembrie 2022, ora 16:00.

DJ 204G – un șantier care deschide drumul către dezvoltare!

DJ 204G – un șantier care deschide drumul către dezvoltare!

Pe DJ 204G, lucrările de modernizare avansează vizibil – un proiect de infrastructură vital pentru conectivitatea zonelor rurale din județul nostru. Intervenim pe 8,35 km de drum, în 3 sectoare importante: Rădulești – Biliești (2,3 km) Suraia – Boțârlău (4,5 km) Intravilan Boțârlău (1,55 km) În zona Suraia – Boțârlău …
Lesen Sie mehr
Locuri de muncă vacante la data de 17 iulie 2025 în Județul Vrancea și în Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 17 iulie 2025 în Județul Vrancea și în Uniunea Europeană

La data de 17.07.2025 au fost declarate de către agenții economici 227 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 409 locuri de muncă în UE. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) Locuri de muncă în Vrancea Locuri de …
Lesen Sie mehr
Consiliul Județean Vrancea lansează, în premieră, un program de internship dedicat studenților și masteranzilor

Consiliul Județean Vrancea lansează, în premieră, un program de internship dedicat studenților și masteranzilor

Lansăm prima ediție a programului de internship destinat studenților și masteranzilor, o inițiativă menită să ofere tinerilor oportunitatea de a se implica direct în activitatea administrației publice județene. Acest program pilot are drept scop familiarizarea tinerilor cu mecanismele de funcționare ale administrației publice locale, oferindu-le o perspectivă practică asupra proceselor …
Lesen Sie mehr
[gtranslate]