Geschehen

Zurück
imagine de fundal

107 ANI DE LA VICTORIA ARMATEI ROMÂNE DE LA MĂRĂȘTI ȘI SOVEJA

La Mausoleele Eroilor de la Mărăști și Soveja au avut loc astăzi două ceremonii militare dedicate comemorării a 107 ani de la victoria renașterii neamului românesc în bătălia de la Mărăști, din vara anului 1917, în Primul Război Mondial.
Evenimentele au debutat cu acodarea onorului militar și intonarea imnului național al României, urmate de alocuțiunile oficialităților, acordarea de distincții și decorații militare și depuneri de coroane de flori în memoria eroilor. Ceremoniile s-au încheiat cu defilarea detașamentului de onoare al Garnizoanei Focșani și cu un survol aerian al aeronavelor din dotarea Forțelor Aeriene Române.
”În aceste zile se împlinesc 107 ani de la cele mai dramatice lupte din Primul Război Mondial care au avut loc pe pământ românesc și care s-au încheiat cu victorii răsunătoare ale Armatei Române, ce au inspirat curajoasa deviză ”Pe aici nu se trece!”. Avem datoria de onoare de a păstra vie memoria eroilor, de a le aduce omagiul nostru, de a respecta lecțiile pe care ni le-a oferit istoria și de a contribui fiecare, în parte, pentru binele acestui popor binecuvântat de Dumnezeu. Cinste eternă eroilor neamului românesc!”, este mesajul transmis de vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, prezent astăzi la Mărăști și Soveja.
Bătălia de la Mărăști reprezintă una dintre cele mai importante victorii ale Armatei Române atât din Primul Război Mondial, cât și din cadrul istoriei militare a poporului român. Lupta s-a desfășurat între 11/24 iulie 1917 și 19 iulie/1 august 1917 și a fost o operațiune ofensivă a armatei române, condusă de mareșalul Alexandru Averescu. Bătălia de la Mărăști a reprezentat un important punct de cotitură în desfășurarea operațiunilor militare pe frontul românesc dar a contribuit și la ridicarea moralului ostașilor români. Pentru cinstirea memoriei eroilor de la Mărăști și în amintirea luptelor care s-au dus aici, în anul 1928 a început construcția Mausoleului de la Mărăști. De asemenea, piatra de temelie a Mausoleului din Soveja a fost pusă la iniţiativa Societăţii „Văduvele de Război” şi „Cultul Eroilor” în anul 1923, iar construcția a durat până în anul 1928.
Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea
      
Vrancea – Viziune – Viitor

Vrancea – Viziune – Viitor

Peste 300 de elevi și profesori coordonatori de la liceele cu profil tehnic și tehnologic din Vrancea au umplut Sala Balada din Focșani, pentru a participa la un eveniment organizat de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Politehnica București, dedicat viitorului lor, cu accent pe tehnologie, inovare și creativitate. Au vorbit …
Lesen Sie mehr
Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Sprijinirea companiilor locale, prin formarea de specialiști pregătiți pentru provocările actuale tehnologice și digitale a fost una dintre temele principale abordate în cadrul întâlnirii organizată astăzi de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu mediul de afaceri din județ. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor …
Lesen Sie mehr
Mediul academic și antreprenorii din Vrancea își dau mâna pentru viitorul tinerilor noștri

Mediul academic și antreprenorii din Vrancea își dau mâna pentru viitorul tinerilor noștri

Consiliul Județean Vrancea, împreună cu Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, organizează o întâlnire strategică cu mediul de afaceri din județul Vrancea, pentru a găsi soluții de formare a tinerilor în meserii adaptate cerințelor economiei locale, în acord cu evoluțiile tehnologiei din zilele noastre. Evenimentul va avea loc: …
Lesen Sie mehr
[gtranslate]