Nachrichten

Zurück
imagine de fundal

𝐄𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐚𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐚𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐦𝐚̆𝐫𝐜𝐢 𝐩𝐨𝐬̦𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐚̆ 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐞𝐧𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐚𝐮𝐬𝐨𝐥𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐌𝐚̆𝐫𝐚̆𝐬̦𝐞𝐬̦𝐭𝐢

𝐄𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐚𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐚𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐦𝐚̆𝐫𝐜𝐢 𝐩𝐨𝐬̦𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐚̆ 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐞𝐧𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐚𝐮𝐬𝐨𝐥𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐌𝐚̆𝐫𝐚̆𝐬̦𝐞𝐬̦𝐭𝐢, intitulată ”În memoria Eroilor neamului”, realizată de Romfilatelia, va fi introdusă în circulație vineri, 4 august 2023.

Pe primul timbru este redată imaginea Mausoleului Eroilor din Mărășești alături de portretul lui Pimen Georgrescu, fostul mitropolit al Moldovei între 1909-1934, unul dintre promotorii ideii de construire a mausoleului.  Pe al doilea timbru este ilustrat portretul generalului Constantin Christescu (1866-1923), unul dintre cei mai importanți strategi militari din Primul Război Mondial, cel care a gândit planurile celebrei bătălii de la Mărășești din vara anului 1917.

Consiliul Județean Vrancea a realizat tablouri filatelice în ediție limitată, pentru a marca acest moment istoric, care includ timbrele din emisiunea filatelică ”În memoria Eroilor neamului” și un citat din actul de întemeiere a mausoleului: 𝐷𝑒𝑠𝑎̆𝑣𝑎̂𝑟𝑠̦𝑖𝑡𝑢𝑠𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑚𝑜𝑛𝑢𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙, 𝑐𝑒 𝑠𝑎 𝑟𝑖𝑑𝑖𝑐𝑎𝑡 𝑠𝑢𝑏 𝑑𝑜𝑚𝑛𝑖𝑎 𝑚𝑎𝑟𝑒𝑙𝑢𝑖 𝑟𝑒𝑔𝑒 𝐹𝑒𝑟𝑑𝑖𝑛𝑎𝑛𝑑, 𝑖̂𝑛𝑟𝑒𝑔𝑖𝑡𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑛𝑒𝑎𝑚 𝑠̦𝑖 𝑎 𝑅𝑒𝑔𝑖𝑛𝑒𝑖 𝑀𝑎𝑟𝑖𝑎, 𝑑𝑜𝑎𝑚𝑛𝑎 𝑠𝑢𝑓𝑙𝑒𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑢 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑖𝑛𝑠𝑡𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑣𝑖𝑡𝑒𝑗𝑖𝑒𝑖 𝑟𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑒𝑠̦𝑡𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑠𝑓𝑎̆𝑟𝑎̂𝑚𝑎𝑡 𝑎𝑐𝑖, 𝑝𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑝𝑎̆𝑚𝑎̂𝑛𝑡 𝑏𝑖𝑛𝑒𝑐𝑢𝑣𝑎̂𝑛𝑡𝑎𝑡 𝑢𝑛 𝑚𝑖𝑙𝑒𝑛𝑖𝑢 𝑑𝑒 𝑟𝑜𝑏𝑖𝑒, 𝑖̂𝑛𝑓𝑎̆𝑝𝑡𝑢𝑖𝑛𝑑 𝑢𝑛𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑡𝑢𝑡𝑢𝑟𝑜𝑟 𝑟𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑙𝑜𝑟.

Mausoleul Eroilor din Mărășești este primul mare proiect național înfăptuit de societatea românească după unirea tuturor provinciilor istorice la 1 Decembrie 1918. În 1919, la Congresul Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române, mitropolitul Pimen Georgescu a propus ridicarea unei Biserici a Neamului, pe locul luptelor de la Mărășești, ca un altar unde văduvele, orfanii de război și societatea românescă să cinstească amintirea celor căzuți în luptele din Primul Război Mondial. Pe 6 august 1923, de sărbătoarea Schimbării la Față, pe terenul donat de George Ulise Negropontes s-a pus piatra de temelie a Bisericii Neamului de la Mărășești, în prezența mitropolitului și a mii de creștini veniți în procesiune.

Centenarul Mausoleului Eroilor din Mărășești este un moment de recunoștință față cei care într-o Românie devastată de război au reușit să construiască unul dintre cele mai grandioase memoriale de război din Europa.

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Consiliul Județean Vrancea sprijină dezvoltarea educației duale și oferă soluții concrete pentru tinerii care doresc să-și construiască un viitor solid. Elevii care aleg această formă de învățământ au la dispoziție multiple beneficii financiare și profesionale. Elevii care finalizează clasa a VIII-a și se înscriu la liceele cu profil tehnic care …
Lesen Sie mehr
Vrancea – Viziune – Viitor

Vrancea – Viziune – Viitor

Peste 300 de elevi și profesori coordonatori de la liceele cu profil tehnic și tehnologic din Vrancea au umplut Sala Balada din Focșani, pentru a participa la un eveniment organizat de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Politehnica București, dedicat viitorului lor, cu accent pe tehnologie, inovare și creativitate. Au vorbit …
Lesen Sie mehr
Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Sprijinirea companiilor locale, prin formarea de specialiști pregătiți pentru provocările actuale tehnologice și digitale a fost una dintre temele principale abordate în cadrul întâlnirii organizată astăzi de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu mediul de afaceri din județ. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor …
Lesen Sie mehr
[gtranslate]