Consiliul Judetean|Institutii subordonate|Strategii si programe|Proiecte de dezvoltare|Formulare online
 • Prima pagina
 • Presedinte
 • Vicepresedinti
 • Consilieri judeteni
 • Informatii publice
 • Primarii din judet
 • Consilii Locale din judetul Vrancea
 • Institutii judetene
 • Contact
 • Transparenta Decizionala
-
Marian Oprisan - Presedintele Consiliului Judetean Vrancea
Prima pagina  > Proiecte in curs de implementare
Proiecte in curs de implementare
 

PROIECTUL Consolidare si restaurare Sectia de Stiinte ale Naturii si Acvariu – Casa TATOVICI
UAT Județul Vrancea a depus proiectul CONSOLIDARE ȘI RESTAURARE SECȚIA DE ȘTIINȚE ALE NATURII ȘI ACVARIU – CASA TATOVICI în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5: ”Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1: ”Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural”. Contractul de finanţare a fost încheiat în data de 04.09.2017 între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 - 2020, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014 - 2020 și Unitatea Administrativ Teritorială Județul Vrancea, în calitate de beneficiar.

Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a monumentului istoric secția de științe ale naturii și acvariu – Casa Tatovici, în vederea valorificării patrimoniului cultural local și a identității culturale și redarea acestuia către publicul vizitator.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
Consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a monumentului istoric secția de științe ale naturii și acvariu - Casa Tatovici;
Dotarea corespunzătoare a monumentului consolidat și restaurat - secția de științe ale naturii și acvariu – Casa Tatovici;
Includerea obiectivului consolidat și restaurat în circuitul turistic;
Digitizarea proiectului ca urmare a punerii în valoare a monumentului istoric consolidat și reabilitat;
Promovarea proiectului și a monumentului istoric
consolidat și reabilitat.

Rezultatele proiectului
Consolidarea și reabilitarea clădirii de patrimoniu și redarea ei în circuitul turistic precum și creșterea cu 72,34% a numărului preconizat de vizite la obiectivul de patrimoniu cultural care beneficiază de sprijin.
Grupul țintă al proiectului este reprezentat de potențialii vizitatori care vor beneficia de serviciile oferite de CASA TATOVICI. Grupul țintă este format din persoane fizice de orice vârstă și persoane juridice, din municipiul Focșani, dar și din județul Vrancea.
Durata proiectului este de 48 luni începând cu 04.09.2017.
Valoarea totală a proiectului este de 11 589 292,38 lei, (din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de 11 516 821,38 lei), asistența financiară nerambursabilă solicitată este de 11 286 484,95 lei (din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 9 789 298,17 lei, valoarea eligibilă
nerambursabilă din bugetul național este de 1 497 186,78 lei), iar cofinanțarea eligibilă a beneficiarului este de 230 336,43 lei. Contribuția solicitantului la valoarea neeligibilă, inclusiv TVA aferentă acesteia este de 72 471,00 lei.
Beneficiar: Unitatea Administrativ Teritorială Județul Vrancea, având sediul în str. Bd. Dimitrie Cantemir, nr. 1, loc. Focşani, jud. Vrancea, cod poștal: 620098, România.
Telefon: 0237.213.057 E- mail: contact@cjvrancea.ro
Persoana de contact: Doamna Oanele Luminița - Manager de proiect

PROIECTUL CONSOLIDARE, RESTAURARE SI PUNERE IN VALOARE MUZEUL VRANCEI
CLADIREA TRIBUNALUL JUDETEAN COD LMI VN-II-m-A-06417


UAT Județul Vrancea a depus proiectul CONSOLIDARE, RESTAURARE SI PUNERE IN VALOARE MUZEUL VRANCEI CLADIREA TRIBUNALUL JUDETEAN COD LMI VN-II-m-A-06417 în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5: „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1: „Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”. Contractul de finanţare a fost încheiat în data de 04.09.2017 între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 - 2020, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014 - 2020 și Unitatea Administrativ Teritorială Județul Vrancea, în calitate de beneficiar.

Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a monumentului istoric Tribunalul Județean Vrancea, în vederea valorificarii patrimoniului cultural local și a identității culturale prin transformarea acestui imobil în Muzeul Vrancei – Clădirea Tribunalului Județean și redarea acesteia către publicul vizitator.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
Consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a monumentului istoric Tribunalul Județean Vrancea;
Dotarea corespunzătoare a monumentului consolidat și restaurat în vederea transformării acestuia în Muzeul Vrancei – Clădirea Tribunalului Județean;
Includerea patrimoniului consolidat și restaurat în circuitul turistic;
Digitizarea proiectului ca urmare a punerii în valoare a monumentului istoric consolidat și reabilitat;
Promovarea proiectului și a monumentului istoric consolidat și reabilitat.

Rezultatele proiectului
Consolidarea și reabilitarea clădirii de patrimoniu și redarea ei în circuitul turistic precum și creșterea cu 100% a numărului preconizat de vizite la obiectivul de patrimoniu cultural care beneficiază de sprijin.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de potențialii vizitatori care vor beneficia de serviciile oferite de Muzeul Vrancei - Clădirea Tribunalului Județean. Grupul țintă este format din persoane fizice de orice vârstă, persoane juridice, atât din județul Vrancea cât și din alte zone ale țării care vor fi interesați de serviciile oferite de muzeu.

Durata proiectului este de 47 luni începând cu 04.09.2017.

Valoarea totală a proiectului este de 21 401 705,70 lei, (din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de 21 394 933,41 lei), asistența financiară nerambursabilă solicitată este de 20 967 034,74 lei (din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 18 185 693,40 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 2 781 341,34 lei), iar cofinanțarea eligibilă a beneficiarului este de 427 898,67 lei. Contribuția solicitantului la valoarea neeligibilă, inclusiv TVA aferentă acesteia este de 6 772,29 lei.

Beneficiar: Unitatea Administrativ Teritorială Județul Vrancea, având sediul în str. Bd. Dimitrie Cantemir, nr. 1, loc. Focşani, jud. Vrancea, cod poștal: 620098, România.
Telefon: 0237.213.057 E- mail: contact@cjvrancea.ro
Persoana de contact: Domnul Florea Sorin - Manager de proiect

Descopera judetul Vrancea
 • Turism
 • Economie
 • Istorie
 • Cultura si traditii
 • Harta judetului
Linkuri utile
 • Linkuri utile
 • Telefoane urgente
 • Vremea
 • Curs valutar
 • Harta Romaniei
 • Constitutia
Noutati
 •  Astăzi au demarat lucrările de canalizare în comunele Răstoaca, ...DETALII
 • Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în ședință ordinară în data ...DETALII
 • Astăzi, la sediul Consiliului Județean Vrancea a fost semnat un nou ...DETALII
 • Mulțumesc românilor pentru patriotism! Județul Vrancea a fost, pe ...DETALII
Vezi toate stirile