Opportunités

Retour
imagine de fundal

S-a deschis perioada pentru depunerea candidaturilor de atribuire a Premiilor #BeActive 2023

Agenţia executivă europeană pentru educaţie şi cultură (EACEA) de la Bruxelles a deschis perioada de depunere a candidaturilor pentru atribuirea premiilor „#BeActive”, iniţiativă creată ca parte centrală a „Săptămânii europene anuale a sportului” (programul Erasmus+). Premiile își propun să sprijine proiecte și persoane care au promovat cu succes sportul și activitatea fizică în întreaga Europă.

Competiția contribuie la promovarea Săptămânii europene a sportului, prezentând în același timp cele mai bune practici și evidențiind indivizi inspiratori pentru un public pan-european. Din 2015, Premiile #BeActive au recunoscut și sărbătorit inițiative remarcabile la toate nivelurile – în special la nivel local – pentru a promova sportul și activitatea fizică și pentru a încuraja oamenii să fie activi.

Premiile #BeActive 2023 vor cuprinde următoarele patru categorii:

  1. Premiul #BeActive pentru educație. Acesta va pune în evidenţă modul în care educația poate încuraja copiii să fie activi în afara activităților sportive/fizice tipice din timpul școlii. Proiectele pot include activități suplimentare, zile sportive în afara orelor de curs, activități după școală și alte soluții creative care construiesc un mediu educațional activ.
  2. Premiul #BeActive la locul de muncă. Acesta va celebra activitățile exemplare la locul de muncă care încurajează angajații să fie mai activi. Proiectele pot include tot felul de inițiative care au loc în timpul programului de lucru, la prânz sau înainte/după muncă și care promovează un mediu de lucru activ.
  3. Premiul #BeActive pentru erou local. Acesta celebrează realizările individuale în motivarea altora să fie activi. Premiul recunoaște persoanele care au lucrat constant pentru a promova sportul și/sau activitatea fizică în comunitatea locală sau în mediul lor de trai.
  4. Premiul #BeActive intergeneraţional. Acest premiu recompensează proiectele care promovează sportul intergenerațional și subliniază că toată lumea poate beneficia de activități care îmbunătățesc sănătatea și bunăstarea. Iniţiativele pot include promovarea activităților adaptate tuturor, indiferent de vârstă, promovarea unui stil de viață sănătos pentru toată lumea, precum și accesul mai ușor la sport și activități fizice pentru toate generațiile.

Câștigătorul și finaliștii (clasați pe locul 2 și 3) de la fiecare categorie vor primi premii pentru a inspira alte organizații și persoane din întreaga Europă. Toate vor fi anunțate și prezentate la ceremonia de premiere.

Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor: 25 mai 2023, ora 18:00:00, ora României.

Bugetul disponibil: 60.000 EUR; premiul I la fiecare categorie este de 10.000 EUR, premiile II şi III fiind de 2.500 EUR fiecare.

Toate detaliile privind depunerea unei candidaturi sunt disponibile pe portalul unic al Comisiei „Funding and Tender Oportunities”.

 

SURSA: UNCJR
Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Consiliul Județean Vrancea sprijină dezvoltarea educației duale și oferă soluții concrete pentru tinerii care doresc să-și construiască un viitor solid. Elevii care aleg această formă de învățământ au la dispoziție multiple beneficii financiare și profesionale. Elevii care finalizează clasa a VIII-a și se înscriu la liceele cu profil tehnic care …
Lire plus
Vrancea – Viziune – Viitor

Vrancea – Viziune – Viitor

Peste 300 de elevi și profesori coordonatori de la liceele cu profil tehnic și tehnologic din Vrancea au umplut Sala Balada din Focșani, pentru a participa la un eveniment organizat de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Politehnica București, dedicat viitorului lor, cu accent pe tehnologie, inovare și creativitate. Au vorbit …
Lire plus
Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Sprijinirea companiilor locale, prin formarea de specialiști pregătiți pentru provocările actuale tehnologice și digitale a fost una dintre temele principale abordate în cadrul întâlnirii organizată astăzi de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu mediul de afaceri din județ. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor …
Lire plus
[gtranslate]