Opportunités

Retour
imagine de fundal

Noul termen-limită de depunere a proiectelor în cadrul apelului „Intervenții prioritare pentru comunitățile rome” este 15 noiembrie 2021

Fondul Român de Dezvoltare Socială va informează că a fost prelungit, pana la data de 15 noiembrie 2021, termenul-limita pana la care autoritatile publice locale si organizatiile neguvernamentele pot depune proiecte in cadrul schemei de granturi mici Interventii prioritare pentru comunitatile de romi, apel deschis prin intermediul Programului Dezvoltare locală, finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021. Autoritățile publice locale (comune, orașe/municipii) și organizațiile neguvernamentale pot iniția proiecte care abordează necesități identificate într-un mod participativ la nivelul comunității, care să conducă la îmbunătăţirea facilităţilor sociale şi educaţionale pentru copii şi tineri, creşterea accesului la servicii de sănătate și la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit.

Noul termen-limită de depunere a proiectelor în cadrul apelului „Intervenții prioritare pentru comunitățile rome” este 15 noiembrie 2021

București, 11 octombrie 2021

Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS) a decis prelungirea termenului-limită de depunere a proiectelor în cadrul apelului „Intervenții prioritare pentru comunitățile rome”, până la data de 15 noiembrie 2021, ora 17:00.

Modificarea a fost inclusă într-un corrigendum publicat vineri, 8 octombrie 2021, pe pagina web dedicată Programului. Pe lângă prelungirea termenului-limită de depunere a proiectelor, prin intermediul corrigendum-ului au fost operate și alte modificări, respectiv prelungirea termenului până la care promotorii pot solicita deschiderea contului online necesar în vederea depunerii proiectului și majorarea plafonului maxim care poate fi alocat investițiilor. Cei implicați în pregătirea unor proiecte care urmează a fi depuse în cadrul apelului sunt invitați să consulte noua formă a documentației de apel, actualizată în urma publicării Corrigendumului nr. 1.

Entitățile interesate de accesarea liniei de finanțare pot transmite solicitări de informații și clarificări pe marginea documentației de apel, prin e-mail, la info@frds.ro, până cel târziu în data de 29 octombrie 2021 (cu 10 zile lucrătoare înainte de data limită de depunere a proiectelor în cadrul apelului). Solicitările primite ulterior nu vor mai fi luate în considerare pentru soluționare.

Lansat în data 15 iulie 2021, apelul Intervenții prioritare pentru comunitățile rome” este finanţat prin intermediul Granturilor SEE 2014-2021 și vizează finanțarea de inițiative ale autoritățile publice locale (comune, orașe/municipii) și organizațiilor neguvernamentale care să conducă, în principal, la îmbunătăţirea facilităţilor sociale şi educaţionale pentru copii şi tineri, la creşterea accesului la servicii de sănătate și la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit în comunitățile de romi.

———————————————————

Programul Dezvoltare locală își propune să finanțeze proiecte menite să crească gradul de utilizare a serviciilor sociale de către grupurile dezavantajate și de incluziune socială a copiilor și tinerilor aflați în situații de risc, să contribuie la combaterea abandonului școlar, la dezvoltarea unor măsuri integrate de incluziune a romilor și de combatere a discriminării, să dezvolte capacitatea administrației centrale și locale de a aplica principiile bunei guvernări, respectiv să sprijine punerea în practică a recomandărilor CEDO privind respectarea drepturilor omului în România. Programul are un buget total de 86.941.176 de euro (incluzând cofinanțarea de 15% acordată de Guvernul României).

Detalii specifice despre Programul Dezvoltare locală sunt disponibile pe www.frds.rohttps://dezvoltare-locala.frds.rowww.eeagrants.ro și www.eeagrants.org.

 Despre FRDS

Fondul Român de Dezvoltare Socială a fost înființat în anul 1998, ca organism de interes public aflat sub autoritatea Guvernului României, prin intermediul căruia sunt finanțate proiecte care țintesc reducerea sărăciei, incluziunea socială și dezvoltarea locală. În cei 22 de ani de activitate, FRDS a finanțat peste 1.530 de proiecte de dezvoltare socială, în valoare totală de cca. 130 de milioane de euro. Fondurile administrate de FRDS au provenit în principal de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) și de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), cărora li s-au adăugat contribuția Guvernului României și cea a beneficiarilor direcți. Începând cu anul 2013, FRDS a devenit Operator de Program pentru Programul RO10 „Copii și tineri aflați în situații de risc și inițiative locale și regionale pentru reducerea inegalităților naționale și pentru promovarea incluziunii sociale”, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, iar din anul 2017 este Operator de Program pentru Programul ”Dezvoltare locală, reducerea săraciei și creșterea incluziunii romilor », finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021.

Despre Granturile SEE și Norvegiene

Granturile SEE și Norvegiene 2014 – 2021 sunt fonduri nerambursabile acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia pentru reducerea disparităților economice și sociale și pentru consolidarea cooperării celor trei state donatoare cu 15 țări beneficiare din Uniunea Europeană. Fundamentul Granturilor SEE și Norvegiene este Acordul privind Spațiul Economic European (SEE), prin care Norvegia, Islanda și Liechtenstein cooperează îndeaproape cu UE pentru a construi o Europă mai puternică și mai incluzivă. În temeiul acestui acord, Norvegia și partenerii săi din SEE/ AELS fac parte din piața internă europeană. Norvegia contribuie la aceasta prin Granturile SEE și Norvegiene. 2,8 miliarde de euro vor fi disponibile în cadrul schemei de granturi pentru perioada 2014-2021 și vor fi distribuite către cele 15 țări beneficiare. Norvegia oferă aproximativ 98% din această finanțare, restul fiind acordat de Islanda și Liechtenstein. Prin intermediul Granturilor SEE și Norvegiene, România beneficiază de 502,5 milioane de euro pentru perioada de programare 2014 – 2021, pentru a finanța proiecte în domenii precum incluziunea socială, sănătatea publică, dezvoltarea afacerilor, consolidarea sectorului ONG, cercetarea și educația, energia regenerabilă, mediul, patrimoniul și schimburi culturale, justiție etc.

Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Comisia europeană, prin adoptarea Programului de lucru anual 2025 al « Consiliului european pentru inovare » (CEI/EIC), anunţă deschiderea unei finanţări care vizează IMM-urile şi start-ups-urile inovatoare europene. Consiliul european pentru inovare a fost lansat în martie 2021 ca noutate în cadrul programului « Orizont Europa », după un proiect-pilot care s-a derulat în perioada 2018-2020. …
Lire plus
Informare – finanțare a programului Europa creativă – sectorul muzical

Informare – finanțare a programului Europa creativă – sectorul muzical

Comisia europeană anunţă deschiderea unei finanţări a programului “Europa creativă” destinată sectorului muzical european.  Titlul cererii : “Music Moves Europe” Context: Inițiativa “Music Moves Europe” promovează un sector muzical european divers, competitiv, inovator și durabil. Acest sector se află încă într-o perioadă de redresare în urma pandemiei COVID-19, confruntându-se cu provocări …
Lire plus
Informare – granturi 2025 pentru proiecte europene de cooperare în cadrul programului « Europa Creativă » 2021-2027, componenta Cultură

Informare – granturi 2025 pentru proiecte europene de cooperare în cadrul programului « Europa Creativă » 2021-2027, componenta Cultură

Agenția Executivă Europeană pentru Educație şi Cultură (EACEA) de la Bruxelles, prin mandat de gestiune directă acordat de către Comisia europeană, a deschis cererea de propuneri de proiecte 2025 „Proiecte europene de cooperare”. EUROPA CREATIVĂ 2021-2027  (componenta CULTURĂ) este programul prin care se asigură această finanţare, iar cererea, destinată sectoarelor creative şi …
Lire plus
[gtranslate]