Nouvelles

Retour
imagine de fundal

Comunicat de presa – Transparenţă şi integritate in administraţia publică locală din judeţul Vrancea COD SIPOCA 445 / MySMIS 118788

Consiliul Județean Vrancea implementează proiectul Transparență și integritate în administrația publică locală din județul Vrancea în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, Componenta 1 CP1/2017 – Sprijinirea măsurilor referitoare la prevenirea corupției la nivelul autorităților și instituțiilor publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate, Axa prioritară – Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Operațiunea – Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice.

Proiectul își propune să desfășoare campanii de informare și formare pentru reprezentanți dintre aleșii locali (consilieri locali, consilieri județeni, primari, viceprimari, Președintele, Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea) precum și pentru personalul de conducere și execuție care își desfășoară activitatea în administrația publică locală din Județul Vrancea (73 UAT-uri: 68 comune și 5 orașe, la care se adaugă Consiliul Județean Vrancea ). Se vor implementa măsuri de prevenire și reducere a corupției. Fiecare UAT vizat din Vrancea va primi un „Ghid de bune practici și instrumente de lucru pentru prevenirea corupției în administrația publică” care să descrie atât o normă / o procedură cât și modalitățile de implementare aferente și implementarea unor standarde de etică și integritate.

Obiectivul general al proiectului
Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea unui sistem inovator și flexibil de prevenire a corupției, creșterea transparentei, eticii și integrității prin implementarea unor măsuri de prevenire a corupției, aplicarea unitară a mecanismelor, procedurilor și normelor de etică și integritate și îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor în ceea ce privește prevenirea corupției la nivelul administrației publice locale din Vrancea, respectiv la nivelul celor 73 UAT-uri: 68 comune și 5 orașe, precum și la nivelul Consiliului Județean Vrancea, pe parcursul a 12 luni.

Modelul reunește funcții complementare necesare (informare, promovare, instruire, elaborare ghid de punere în aplicare a cadrului legal privind măsurile anticorupție), pentru a genera un impact pe termen lung care să contribuie la o mai bună funcționare a administrației publice locale, astfel încât să se alinieze la nivelul standardelor europene în termeni de transparență, etică și integritate.

Efectele pozitive pe termen lung se regăsesc prin dezvoltarea unui model funcțional care să răspundă nevoii de combatere a corupției și de creștere a nivelului de credibilitate a cetățenilor în administrațiile locale, aplicarea unitară a normelor, mecanismelor și procedurilor în materie de etică și integritate, precum și creșterea nivelului de educație anticorupție pentru personalul din autoritățile și instituțiile publice, toate ducând la creșterea gradului de implementare a măsurilor referitoare la prevenirea corupției.

Proiectul își propune să organizeze cursuri privind etica și integritatea în rândul personalului din cadrul autorităților publice locale din Vrancea, precum și sesiuni de conștientizare anticorupție și elaborarea de studii și analize privind percepția publică în materie de etică și transparență.

De asemenea, prin creșterea gradului de implementare a măsurilor referitoare la prevenirea corupției și a indicatorilor de evaluare în autoritățile și instituțiilor publice, obiectivul general se subscrie obiectivului OS 2.2 „Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice” din cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, contribuind la soluționarea problemelor grupului țintă identificat din Județul Vrancea.

Grupul ținta al proiectului (vizat direct) este reprezentat de aleși locali și personal din conducere și execuție din UAT-urile de la nivelul județului, respectiv administrațiile publice locale (primăriile) din cele cinci orașe: Focșani, Adjud, Mărășești, Odobești, Panciu și primăriile celor 68 comune din județ, împreună cu administrația publică județeană.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni începând cu 13.08.2018.

Valoarea contractului de finanțare este de 398 965,70 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă: 390 986,39 lei (valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 33 120,85 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 51 856,54 lei), iar cofinanțarea beneficiarului în valoare de 7 979,31 lei.

Beneficiar: Unitatea Administrativ Teritorială Județul Vrancea, cu sediul în Str. Dimitrie Cantemir nr. 1 loc. Focșani, jud. Vrancea, cod poștal 620098, România.

Telefon: 0237 213 057, E-mail: contact@cjvrancea.ro

Persoana de contact: Doamna Oanele Luminiţa, Manager de proiect

 

 

JUDETUL VRANCEA

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin

Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020!

Consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE

Consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE

  Vă transmitem cel mai recent comunicat de presă privind publicarea în consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE.   Pentru ușurința consultării materialului menționat, puteți accesa următorul link: Consultare publică Ghidul aferent Schemei de energie regenerabilă - Portalul AFIR - informații PS 2027 și depunere proiecte Online  
Lire plus
Integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile din mediul rural prin intreprinderi sociale

Integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile din mediul rural prin intreprinderi sociale

Program: „Programul Incluziune și Demnitate Sociala 2021-2027“ Obiectiv specific: ESO4.1. Îmbunatațirea accesului la piața muncii și masuri de activare pentru toate persoanele aflate în cautarea unui loc de munca, în special pentru tineri, îndeosebi prin implementarea Garanței pentru tineret, pentru șomerii de lunga durata și grupurile defavorizate de pe piața …
Lire plus
Sedinţă extraordinară în data de 22 noiembrie 2024, ora 12.00

Sedinţă extraordinară în data de 22 noiembrie 2024, ora 12.00

Ordinea de zi a Sedintei extraordinare din data de 22 noiembrie 2023, ora 12.00
Lire plus
[gtranslate]