Opportunités

Retour
imagine de fundal

Comisia europeană şi EACEA au deschis perioada de depunere a aplicațiilor pentru premiile #BeInclusive EU sport 2022 

Comisia europeană şi Agenţia executivă europeană pentru educaţie şi cultură (EACEA) au deschis recent perioada de depunere a aplicațiilor pentru premiile #BeInclusive EU sport 2022 din cadrul programului Erasmus+”, componenta Sport”.

Obiective: Premiile « #BeInclusive EU sport 2022 » își propun să recompenseze cele mai bune proiecte care au susținut cu succes incluziunea socială prin sport. Proiectele pot include acțiuni pentru grupuri defavorizate şi marginalizate, cum ar fi indivizi care provin din medii sociale, economice sau educaționale dificile, persoane cu dizabilități, cu probleme de sănătate sau care se confruntă cu probleme cauzate de diferențele culturale, spre exemplu, migranții, refugiații, persoanele aparținând minorităților etnice sau cele care se confruntă cu probleme legate de barierele geografice, etc. Pe lângă recompensarea financiară a organizațiilor/entităților care primesc aprecierea juriului, acordarea unui astfel de premiu va oferi, deopotrivă, vizibilitate europeană și va susține diseminarea ideilor inovatoare, a inițiativelor și a celor mai bune practici în întreaga Europă.

Iniţiativa acordă premii pentru 3 categorii care se încadrează în prioritățile orizontale ale „Erasmus+” 2021-2027 – diversitatea și incluziunea. Cele 3 categorii sunt:

  • Spargerea barierelor în sport,
  • Promovarea egalităţii în sport,
  • Sport pentru pace.

Programul sprijină în special inițiativele de combatere a violenței, rasismului, discriminării și intoleranței.

Termenul-limită  pentru depunerea aplicațiilor : 29 septembrie 2022

Eligibilitate: orice organizație, autoritate publică sau privată (persoanele fizice nu sunt eligibile) care a dezvoltat cu succes un proiect sportiv destinat incluziunii sociale, desfășurat în statele membre ale UE sau în țările terțe asociate programului. Proiectele nu trebuie să fi fost neapărat transnaționale și nici nu este obligatoriu să fi fost sprijinite de UE.

Buget total disponibil: 45.000 EUR

Premii pentru fiecare categorie: I. – 10.000 EUR ; II. 2.500 EUR şi III. 2.500 EUR

Contact direct pentru detalii şi întrebări la EACEA : eacea@ec.europa.eu

Sursa de informare şi documentaţia oficială privind această oportunitate : Platforma “Funding & Tender Opportunities” (hyperlink ataşat).

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Consiliul Județean Vrancea sprijină dezvoltarea educației duale și oferă soluții concrete pentru tinerii care doresc să-și construiască un viitor solid. Elevii care aleg această formă de învățământ au la dispoziție multiple beneficii financiare și profesionale. Elevii care finalizează clasa a VIII-a și se înscriu la liceele cu profil tehnic care …
Lire plus
Vrancea – Viziune – Viitor

Vrancea – Viziune – Viitor

Peste 300 de elevi și profesori coordonatori de la liceele cu profil tehnic și tehnologic din Vrancea au umplut Sala Balada din Focșani, pentru a participa la un eveniment organizat de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Politehnica București, dedicat viitorului lor, cu accent pe tehnologie, inovare și creativitate. Au vorbit …
Lire plus
Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Sprijinirea companiilor locale, prin formarea de specialiști pregătiți pentru provocările actuale tehnologice și digitale a fost una dintre temele principale abordate în cadrul întâlnirii organizată astăzi de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu mediul de afaceri din județ. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor …
Lire plus
[gtranslate]