Opportunités

Retour
imagine de fundal

Comisia europeană a deschis marți, 19 noiembrie 2024, cererea anuală de propuneri de proiecte Erasmus

Comisia europeană a deschis marți, 19 noiembrie a.c., cererea anuală de propuneri de proiecte Erasmus+. Din ce în ce mai popular, programul răspunde provocării incluziunii, contribuie la realizarea obiectivului realizării unei diplome europene și oferă resurse pentru mobilitate și cooperare în Europa și în afara ei. Programul este dedicat proiectelor axate pe educație, formare, tineret şi sport.

Programul Erasmus+ a permis organizarea a peste 16 milioane de programe de mobilitate începând din 1987, dintre care 3 milioane între 2021 și 2024.

Anul acesta, finanţarea are un buget de aproape 5 miliarde de euro la nivel european, înregistrând o creștere de 6,5% față de anul trecut, pentru a sprijini mobilitatea și oportunitățile de cooperare pentru cursanți, educatori și organizații.

Ghidul beneficarilor este disponibil în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE şi poate fi consultat pe pagina oficială : Erasmus+ Programme Guide – Erasmus+.

Eligibilitate: orice organism public sau privat din țārile participante la program, activ în domenii precum educația, formarea, tineretul şi sportul, poate solicita finanțare în cadrul programului: inspectorate şcolare, şcoli, universitāți, alte organizații implicate în educație, centre de formare, ONG-uri orientate cātre educaţie, sport sau activitāți de tineret, IMM-uri, parteneri sociali, autorităţi publice de la nivel local, etc. (lista nu este exhaustivā) din statele UE şi diferite ţări terţe.

Administraţiile publice locale, judeţene şi regionale sunt eligibile pentru diferite componente şi tipuri de activităţi ale programului, spre exemplu, “parteneriatele la scară mică”, “parteneriatele şi alianţe pentru inovare”, “proiecte orientate spre viitori”, etc.

Pentru mai multe detalii privind modalitățile de participare, vă rugăm să consultați Ghidul programului.

Bugetul total al cererii 20234 420,803 milioane EUR

Termenele-limitā pentru depunerea aplicațiilor diferā în funcție de tipul de proiect şi acțiunea pentru care se aplicā şi se încadrează în perioada 19 februarie – 1 octombrie 2025.

Programul se implementeazā, în principal, prin gestiune indirectā, mai exact, Comisia europeanā încredințeazā sarcini de execuție bugetarā agențiilor naționale desemnate ca parteneri de implementare. În acest scop, fiecare țarā participantā la program a desemnat una sau mai multe agenții naționale, care promoveazā şi pun în aplicare programul la nivel național şi acționeazā ca intermediar între Comisia europeanā şi organizațiile participante de la nivel local, regional şi naționalAgențiile naționale au rolul sā ghideze utilizatorii programului în toate fazele, de la primul contact cu programul, prin procesul de depunere a cererii de participare, pânā la realizarea proiectului şi la evaluarea finalā.

 Agenția Naționalā „Erasmus+ din România este Agenția Naționalā pentru Programe Comunitare in Domeniul Educației şi Formārii Profesionale (ANPCDEFP). Aşadar, pentru orice entitate interesatā sā depunā o cerere de proiect, este esențial contactul direct cu aceastā instituție.

Sursa de informare: Jurnalul Oficial al UE, versiunea în limba română, C_202406983RO.000101.fmx.xml

 
Ședinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vrancea din data de 3 aprilie 2025

Ședinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vrancea din data de 3 aprilie 2025

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în şedinţă ordinară în data de 3 aprilie 2025, ora 14.00
Lire plus
Expoziția Concurs de Artă Tradițională cu tematică pascală ”De la Psalmi și Icoane la Sfânta Scriptură și Muzică Sacră”

Expoziția Concurs de Artă Tradițională cu tematică pascală ”De la Psalmi și Icoane la Sfânta Scriptură și Muzică Sacră”

Tradiții și spiritualitate, în apropierea sărbătorii Învierii Domnului Suntem în plină perioadă a postului, un timp al reflecției și al pregătirii sufletești pentru cea mai mare sărbătoare a creștinătății. În această atmosferă de liniște și lumină, vă invităm să descoperiți frumusețea artei tradiționale printr-un eveniment de suflet! Expoziția Concurs de …
Lire plus
Adjudul se dezvoltă! Împreună pentru o comunitate mai puternică!

Adjudul se dezvoltă! Împreună pentru o comunitate mai puternică!

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor Halici, a avut marți o întâlnire constructivă cu primarul municipiului Adjud, George Claudiu Nica și echipa Primăriei, pentru a discuta despre proiectele esențiale care vor transforma acest oraș. Ne dorim o administrație eficientă, atragerea de fonduri europene și investiții care să îmbunătățească viața locuitorilor. Ne …
Lire plus
[gtranslate]